Печиво зі смаком халви

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Така випічка наповнить ваш дім неймовірним ароматом і чудово смакуватиме з теплим чаєм.

Поки зима ще не завершилася, чи не кожні вихідні хочеться залишитися вдома, зануритися у ковдру, пити чай і дивитися улюблені фільми. У цій зв'язці не вистачає тільки одного — смачної випічки.

Найледачіший варіант, зрозуміло, спуститися до найближчого магазину і купити. Але тоді доведеться залишати солодкий полон дивану, вийти на мороз і позбутися ще пари приємних бонусів: смачного аромату, що заповнює весь будинок, і тепла, яке розлітається кімнатами від духовки. Тому пропоную зібрати волю в кулак і приготувати домашнє печиво-"халву" — такий незвичайний присмак і, головне, запах, вийде завдяки кунжутній пасті. Буде просто, швидко, ситно і смачно, чесне слово.

Інгредієнти (на 12-15 печив):

  • масло вершкове — 100 г;
  • тхіна (кунжутна паста) — 100 г;
  • цукор — 100 г;
  • борошно — 200 г;
  • розпушувач тіста — 1 ч.л;
  • яйце — 1 штука;
  • горіхи, кунжут або кокосова стружка для прикраси.

Почнемо з масла: його ріжемо кубиками і викладаємо до миски, а потім топимо на водяній бані або в мікрохвильовій печі, як душа забажає. У нього висипаємо цукор і ретельно перемішуємо (або збиваємо міксером).

До отриманої суміші додаємо кунжутну пасту і знову змішуємо до однорідності. Туди ж висипаємо борошно і розпушувач тіста, змішуємо ложкою або руками. Вийдуть такі собі пухкі крихти. У них вбиваємо яйце і замішуємо еластичне тісто. Якщо буде дуже липким — можна притрусити руки борошном. Власне, це все! Залишилося зліпити кульки розміром з волоський горіх і виваляти їх в кунжуті\кокосовій стружці, або ж покласти зверху мигдаль чи арахіс.

Отримане печиво розкладаємо на застелене пергаментом деко на відстані 5 см одне від одного, щоб не злиплося, коли тісто "підтане". Кунжутних красунчиків відправляємо в розігріту до 170 градусів духовку, заварюємо чай і набираємося терпіння на найближчі 15-20 хвилин, головне, щоб не підгоріло.

Готове печиво разом з пергаментом зняти з дека і почекати ще хвилин 10, поки охолоне. Ось, власне, і все. Ароматний, затишний і, головне, смачний зимовий вечір вам забезпечений.

Смачного чаювання!

Залиште свій коментар

Вибір редакції