Ароматний яблучний пиріг

Ароматний яблучний пиріг

instagram.com/jb_foodphoto

Це надзвичайно проста, запашна та смачна випічка, яка чудово смакуватиме до чаю.

Американська класика з українським відтінком. Бо ж хто в дитинстві не їв такого пирога? Яблука — це найуніверсальніша начинка. Їх можна і в пиріжки, і в штрудель, і в шарлотку.

А ще в цьому випадку вони чудесно поєднуються з пісочним тістом і корицею. А якщо ви використаєте солодкі сорти яблук і додасте трохи меду — цей пиріг буде дуже солодким і без цукру.

Вам знадобиться:

Для тіста:

  • 100 г вершкового масла;
  • 1 жовток;
  • 200 г борошна;
  • дрібка солі;
  • пару столових ложок холодної води.

Для начинки:

  • кілограм яблук (в мене сорту "Гала");
  • 2 столові ложки меду;
  • 1 чайна ложка кориці;
  • сік половини лимона.
instagram.com/jb_foodphoto

Приготування:

1. Збиваємо масло з сіллю та борошном у блендері насадкою-ножем до крихт. Додаємо жовток та воду, щоб тісто зібралося в кулю.

2. Ділимо тісто навпіл, половину розкачуємо і викладаємо у форму, змащену маслом (20 см діаметром) ставимо її до морозильника.

3. Яблука чистимо від шкірки та серцевини, ріжемо кубиками. Додаємо корицю, мед, лимонний сік. Перемішуємо.

4. Дістаємо з морозильника форму, викладаємо начинку.

5. Іншу половину тіста розкачуємо, нарізаємо на смужки і викладаємо на начинку сіткою. Змащуємо верх пирога білком і присипаємо цукром з корицею.

6. Випікаємо за температури 180 градусів 40-50 хвилин. Слідкуйте, щоб яблука були м'якенькі і верх не згорів.

Смачного!

instagram.com/jb_foodphoto

Більше рецептів читайте тут: instagram.com/jb_foodphoto

Наступна публікація