Карл Більдт спрогнозував два варіанти дій Путіна

Карл Більдт спрогнозував два варіанти дій Путіна

Екс-міністр: На думку Росії, Крим був її безумовним успіхом / Фото: pinchukfund.org

На думку екс-керівника МЗС Швеції, президент РФ може почати військовий наступ на Україну.

Екс-глава МЗС Швеції Карл Більдт вважає, що подальше тривале утримання так званих "ДНР" та "ЛНР" для Росії є серйозною ношею – і політичною, і економічною, а час грає на користь України.

"Так, зараз ви (Україна та Росія) – ніби в гонці на переслідування. Але якщо протягом цього часу Україна зможе стабілізуватися та провести реформи, то саме ви виявитеся переможцем у цій гонці", - каже Більдт в інтерв'ю Європейській правді.

"Давайте згадаємо про той час, коли почалася гостра криза, тобто до кримського періоду. На думку Росії, Крим був її безумовним успіхом. І саме тому вони запустили проект "Новоросія", всерйоз очікуючи такого ж успіху, чекаючи розвалу України на кілька частин протягом 3-4 місяців. Але тут вони з тріском програли. Втримати хоча б те, що встигли захопити, вони змогли лише надіславши в Україну значний армійський контингент у серпні 2014 року. Саме тому з'явилася патова мінська угода", - пояснює він.

Екс-глава МЗС Швеції підкреслив, що Путіна є два варіанти дій.

"Він може поступово відступати, що йому видається політично непростим; або ж він почне військовий наступ на Україну, а це – ще складніше і коштуватиме неймовірно дорого", - пояснив він.

Нагадаємо, що Карл Більдт заявив, що Росія через санкції вже втратила $ 150 млрд.

Повʼязані теми:

Наступна публікація