У ЄС стурбовані вашингтонським проектом санкцій проти Росії

У ЄС стурбовані вашингтонським проектом санкцій проти Росії

Фото: Reuters

У Євросоюзі вважають, що нові санкції доволі односторонні.

Законопроект про нові санкції проти Росії, опублікований Конгресом США, викликає тривогу в Євросоюзі.

У ЄС заявили, що нові санкції мають односторонній характер і невигідні для партнерства, передає Reuters.

Європейська комісія попередила США про можливість "широких і безладних", "непередбачених наслідків" нових обмежувальних заходів. Зокрема, в ЄС вказали на те, що санкції, що розглядаються Вашингтоном, можуть торкнутися "зусиль щодо диверсифікації в галузі енергетики".

"Санкції найбільш ефективні, якщо вони узгоджені. Зараз наші санкційні режими узгоджені. Тому їх вплив посилено, і за рахунок координації нам вдається уникнути неприємних несподіванок", – наголосили в Єврокомісії. Введення односторонніх заходів може підірвати таку співпрацю.

У ЄС також закликали США до більшої співпраці в рамках "Великої сімки", адже це дозволить "уникнути непередбачених наслідків тих заходів, які наразі обговорюються".

Reuters також зазначає, що Німеччина раніше вже попередила про можливі дії у відповідь, якщо новий закон США торкнеться німецьких фірм, які беруть участь в будівництві газопроводу "Північний потік 2".

Нагадаємо, 22 липня у Конгресі США представники обох партій – і республіканців, і демократів - досягли домовленості щодо законопроекту про нові санкції проти Росії, Ірану і Північної Кореї.

Документ передбачає закріплення на законодавчому рівні санкцій, які були введені адміністрацією екс-президента Барака Обами у зв'язку з агресією Росії на сході України та анексією Криму. Також сюди входять санкції США у відповідь на втручання РФ в американські вибори. 

Водночас Росія заявила, що ставиться негативно до голосування щодо санкцій, яке має відбутися 25 липня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація