Британський парламент запропонував перенести Brexit

Британський парламент запропонував перенести Brexit

Фото: Reuters

Перехідний період, під час якого Лондону і Брюсселю необхідно домовитися про те, як виглядатиме майбутнє партнерство, закінчується 29 березня 2019 року.

Комітет з питань виходу Великобританії з ЄС (Brexit) у Палаті громад британського парламенту запропонував перенести дату виходу Великобританії з Європейського Союзу у зв'язку з затягуванням переговорного процесу. Сторони досі не можуть дійти згоди щодо деяких центральних питань - таких, як питання кордону між Північною Ірландією та Ірландією.



"Якщо принципові аспекти майбутнього партнерства не будуть визначені до жовтня 2018 року, уряд має прагнути до розширення перехідного періоду", - йдеться в доповіді. Перехідний період, під час якого Лондону і Брюсселю необхідно домовитися про те, як виглядатиме майбутнє партнерство, закінчується 29 березня 2019 року.

Британські юристи оскаржують Brexit у суді

Британські юристи оскаржують Brexit у суді


Як зазначає агенція AFP, комітет з питань виходу Великобританії з Євросоюзу складається здебільшого з парламентарів, які голосували проти виходу з ЄС. Його голова Гіларі Бенн із опозиційної Соціал-демократичної лейбористської партії заявив, що переговори щодо Brexit знаходяться зараз у "критичній стадії". 

Нагадаємо, раніше Європейський Союз і Велика Британія розпочали другий етап переговорів щодо виходу країни з числа учасників континентальної спільноти. Президент Європейської Ради Дональд Туск, однак, не виключає призупинення процесу виходу Великої Британії зі складу ЄС.

Стаття з добірки новин:
Вихід Британії з ЄС
Наступна публікація