До Чорного моря увійшов ракетний есмінець США Ross

До Чорного моря увійшов ракетний есмінець США Ross

Фото: Думская

Корабель уже заходив до територіальних вод України раніше.

Ракетний есмінець Ross DDG 71 флоту Сполучених Штатів Америки минув протоку Босфор та увійшов до Чорного моря. Таку інформацію має Думская.

Одеське видання повідомляє, що цей корабель уже неодноразово перебував у регіоні від 2014 року. Зокрема, три роки тому він разом з американським десантним кораблем LSD41 класу Whidbey Island брав участь в міжнародних навчаннях Sea Breeze 2016 та кілька днів провів в українському місті. У квітні цього року він два тижні гостював у румунській Констанці і болгарській Варні.

Есмінець відноситься до кораблів типу Arleigh Burke, він побудований на верфі Ingalls Shipbuilding і спущений на воду в березні 1996 року.  Ross приписаний до морської базі Норфолк у штаті Вірджинія. Судно довжиною 154 та шириною 20 метрів носить ім’я капітана Дональда К. Росса, нагородженого за героїзм під час атаки японців на базу Перл-Харбор. Корабель озброєний артилерійськими та ракетними установками, екіпаж складають 337 моряків.

Як повідомлялося, два місяці тому есмінець Військово-морських сил США DDG78 Porter увійшов до Чорного моря. Цей візит символізував відданість свободі судноплавства та підтримці союзників по НАТО і партнерів на Чорному морі – так пояснили в американському флоті.

Есмінець "Дональд Кук" візьме участь у спільних навчаннях з кораблями МВС України

Есмінець "Дональд Кук" візьме участь у спільних навчаннях з кораблями МВС України

Повʼязані теми:

Наступна публікація