Роскомнагляд пригрозив Facebook, Twitter і Google санкціями

Роскомнагляд пригрозив Facebook, Twitter і Google санкціями

Роскомнагляд погрожує Facebook санкціями. / Фото: thenewsinfo

Мова йде про штрафи та блокування сторінок з протиправною інформацією.

Глава Роскомнагляду Олександр Жаров попросив компанії Facebook, Twitter і Google виконувати вимоги законодавства Росії.

У разі продовження "протиправних дій" пообіцяв ввести проти них санкції. Як пише газета "Известия", мова йде про штрафи та блокування сторінок з протиправною інформацією.

Про свої претензії до соцмереж Жаров повідомив в листах, направлених 18 травня директору Facebook із взаємовідносин з органами держвлади в Північній, Східній Європі та Росії Томасу Крістенсену, директору Twitter з публічної політики в Європі, на Близькому Сході та в Африці Шинейд Максуіні і головному виконавчому директору Google Ларрі Пейджу.

Зазначимо, представники Роскомнагляду неодноразово зустрічалися з представниками Twitter, Google і Facebook і роз'яснювали їм норми російського законодавства, в тому числі закон про блогерів. Проте у відомства залишилися претензії до американських компаній.

Член комітету Держдуми з безпеки та протидії корупції Ілля Костунов впевнений, що карати сервіси треба в першу чергу штрафами.

"Відключення окремих сервісів можливо тільки як крайній захід. При цьому треба докласти всіх зусиль, щоб у російських користувачів була альтернатива", - зазначив він.

Повʼязані теми:

Наступна публікація