Трамп підписав антиіммігрантський указ про "екстремальні перевірки"

Трамп підписав антиіммігрантський указ про "екстремальні перевірки"

Фото: Reuters

США обмежать в'їзд біженцям із мусульманських країн, але готові надати притулок сирійським християнам.

Президент США Дональд Трамп в п'ятницю підписав указ про посилення перевірок іммігрантів і обмеження прийому біженців з деяких країн, де мусульмани становлять більшість населення.

Детальної інформації про документ ще немає, але очікується, що він буде оприлюднений упродовж дня, передає Reuters.

"Я визначаю нові заходи перевірки, які покликані захистити США від радикальних ісламських терористів. Ми не хочемо, щоб вони з'являлися тут", - сказав Трамп, підписуючи указ.

"Ми хочемо приймати в нашій країні тільки тих, хто буде підтримувати нашу країну і глибоко любитимуть наш народ", - додав він.

Трамп обіцяв заходи, які називалися "екстремальною перевіркою", під час виборчої кампанії в минулому році, заявивши, що вони будуть запобігати в'їзду бойовиків до Сполучених Штатів з-за кордону. Але правозахисники засудили ці правила як такі, що носять дискримінаційний характер.

Голова комітету з безпеки Палати представників республіканець Майкл Маккол заявив CNN, що порядок Трампа включатиме в себе 30-денне призупинення прийому візових заяв із семи країн, позначених як території з "підвищеною небезпекою" і припинення програм для біженців.

Разом із тим раніше Дональд Трамп заявляв, що США надаватимуть пріоритет біженцям із Сирії, які сповідують християнство.

Раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп планує припинити прийом сирійських біженців і призупинити інші програми з прийому біженців на 120 днів. Трамп хотів призупинити видачу віз для осіб з Ірану, Іраку, Лівії, Сомалі, Судану, Сирії та Ємену, щонайменше, на 30 днів. 

Скандальний Трамп: чим новий президент США шокує світ

Скандальний Трамп: чим новий президент США шокує світ

Повʼязані теми:

Наступна публікація