Відомий космонавт Леонов виїхав із Росії – ЗМІ

Відомий космонавт Леонов виїхав із Росії – ЗМІ

Фото: Associated Press

Офіційно він вирушив на лікування за кордон.

Російський космонавт Олексій Леонов, який першим в історії людства вийшов у відкритий космос, виїхав з Росії.

Про це розповіла "Интерфаксу" його помічниця Наталія Філімонова.

"Олексій Архипович перебуває за кордоном на лікуванні. Все в плановому режимі. Нічого екстреного не відбулося", - зазначила вона.

Рідні космонавта заявили, що Леонов вирушив на лікування нирок. Водночас ЗМІ почали підкреслювати, що він може не повернутися до Росії. Космонавт був членом консультативного комітету інвестиційного фонду Baring Vostok, проти якого зараз в РФ порушена кримінальна справа і затримано низку співробітників.

"Адже що примітно у від'їзді з країни космонавта Леонова: вийти першим у відкритий космос не так страшно, як опинитися у в'язниці "Лефортово" як підслідний", - написав російський адвокат, який часто захищає українських політв’язнів, Марк Фейгін.

Нагадаємо, 15-16 лютого у Росії відбулась серія гучних арештів. Там затримали відомого американського інвестора і його партнерів. Громадянина США Майкла Калві та кількох працівників його компанії звинувачують у шахрайстві.

Інвестиційна компанія Калві Baring Vostok працює вже 25 років і є однією з найдавніших у Росії. За цей час вона вклала гроші у понад 80 проектів не лише у Росії, а й в інших пострадянських країнах, зокрема, і в Україні. Серед компаній, де є гроші цього фонду - "Яндекс", "Ozon", "1-С", "СТС-Медіа" та "Боржомі".

Американського інвестора Майкла Калві звинувачують у шахрайстві

Американського інвестора Майкла Калві звинувачують у шахрайстві

Повʼязані теми:

Наступна публікація