За кілька годин Італія залишиться без президента

За кілька годин Італія залишиться без президента

Джорджо Наполітано подав у відставку / Фото: euronews.com

Джорджо Наполітано йде з поста керівника країни.

У найближчі години Джорджо Наполітано піде у відставку.

Про це повідомив прем'єр-міністр країни Маттео Ренці під час виступу в Європарламенті щодо підсумків піврічного головування країни в ЄС.

"Джорджо Наполітано у ці шість місяців був керівником нашої країни. Наполітано, переконаний європеїст, який якраз у ці години покине свій пост, пройшов довгий шлях шляхом змін, з мудрістю долаючи труднощі в Італії", - заявив Ренці.

Низка місцевих ЗМІ пишуть, що Джорджо Наполітано піде у відставку у середу, 14 січня.

Нагадаємо, сам Наполітано заявив про намір піти у відставку під час новорічного телевізійного звернення. За його словами, він не зможе виконувати функції президента через похилий вік.

"Я дуже радий повернутися додому. Тут (у Квіринальському палаці – прим.ред.) добре і дуже красиво, але це трохи нагадує в'язницю", - розповів Наполітано, пише газета La Repubblica.

Окремо зазначається, що 89-річний Наполітано неохоче погодився на другий термін президенства у 2013 році. Чоловік тоді підтвердив готовність допомогти депутатам здолати кризу, що виникла через неможливість домовитися.

Наразі найбільші парламентські партії Італії сперечаються щодо кандидата, який замінить Наполітано на посаді президента.

Повʼязані теми:

Наступна публікація