Збройні сили США провели спецоперації в Лівії та Сомалі

Збройні сили США провели спецоперації в Лівії та Сомалі

В Тріполі був захоплений високопоставлений член "Аль-Каїди" / Фото: AFP

В Тріполі був захоплений високопоставлений член "Аль-Каїди"

Збройні сили США у суботу, 5 жовтня,провели спецоперації у Сомалі та Лівії. Це підтвердило агентству Reuters джерело в американському уряді.

За попередніми даними, в Тріполі був захоплений високопоставлений член "Аль-Каїди", а в Сомалі знищений один з лідерів ісламістського угруповання "Аль-Шабаб".

Операція в Сомалі проходила на віллі в курортному місті Барааве. За деякими даними, саме на цій віллі, що належить одному з лідерів "Аль-Шабаб", тренувалися іноземні найманці угруповання.

Групі морських піхотинців, які проводили спецоперацію, довелося відступити, перш ніж вони змогли підтвердити загибель високопоставленого терориста. Представники "Аль-Шабаб" заявили, що відбили атаку, але втратили одного з бійців.

В Лівії між тим також в суботу заарештували високопоставленого члена "Аль-Каїди" Анаса аль-Лібі, який перебував у розшуку близько 15 років за причетність до терактів у посольствах США в Танзанії і Кенії в 1998 році.

Нагадаємо, в суботу, 21 вересня відбувся напад на торговий центр у столиці Кенії. Повідомлялося, що бойовики відпустили на волю всіх мусульман, а потім відкрили вогонь по беззбройних людях.

Відповідальність за захоплення заручників взяла на себе ісламістське угруповання "Аль-Шабаб", яке звинуватило кенійську владу в участі у військових операціях проти ісламістів у Сомалі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація