У ЄС прокоментували підпал будинку Гонтаревої

У ЄС прокоментували підпал будинку Гонтаревої

Фото: Національний банк України

Там очікують на притягнення винних без затягувань.

Делегація Європейського Союзу в Україні назвала неприйнятною серію нападів проти ексглави НБУ Валерії Гонтаревої.

Про це йдеться у твітері дипломатичної місії.

"Ми очікуємо, що правоохоронні органи проведуть розслідування та притягнуть винних до відповідальності без зволікань", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, вночі проти 17 вересня було підпалено будинок Гонтаревої під Києвом. Як повідомила ексглава НБУ, у її помешкання кинули пляшки із запальною сумішшю. Будинок згорів вщент.

Напередодні, наприкінці серпня, Валерію Гонтареву на пішохідному переході в Лондоні збив автомобіль. Ексчиновниця отримала переломи кісток стопи і перебуває у лікарні.

Після цього Печерський районний суд Києва дозволив Державному бюро розслідувань України застосувати до Гонтаревої силовий привід на допит. Ексглава НБУ фігурує у кримінальному провадженні, відкритому 31 липня 2019 року "за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами правління Національного банку України, які діяли з метою одержання неправомірної вигоди".

Потім у Києві в ніч проти 5 вересня згорів автомобіль Audi А7, який зареєстрований на невістку Гонтаревої, яку також звуть Валерія. Після цього колишня глава НБУ заявила, що аварію в Лондоні і підпал вважає ланками одного і того ж ланцюга. Тим часом лондонська поліція розцінила наїзд автомобілем на Гонтареву як нещасний випадок.

Національний банк України зі свого боку заявив про тиск на Валерію Гонтареву, а також звернувся до правоохоронних органів з проханням забезпечити проведення оперативного неупередженого розслідування інцидентів та притягнути винних до відповідальності, забезпечити захист життя і здоров'я ексглави НБУ, поточного керівництва та співробітників Національного банку як конституційних прав кожного українця.

12 вересня повідомлялося, що у Києві за місцем прописки колишньої очільниці Національного банку Валерії Гонтаревої проводилися обшуки.

Зеленський і Аваков відреагували на пожежу у будинку Валерії Гонтаревої

Зеленський і Аваков відреагували на пожежу у будинку Валерії Гонтаревої

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Підпал будинку Гонтаревої
Наступна публікація