Українські багатії охоче віддають тисячі євро за дворянські титули

Українські багатії охоче віддають тисячі євро за дворянські титули

Українці купують титули, щоб покращити імідж

Блакитною кров'ю торгують в інтернеті - звання князя пропонують за 12 тис. євро.

В Україні повним ходом триває торгівля дворянськими титулами, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Генеалогічне дерево з блакитною кров'ю перестає бути проблемою, якщо є зайві кілька тисяч євро.

Житель Житомира сер Вадим Роланд Майкл Кіплінг, наслідний баронет, демонструє паспорт у якому біля імені прописаний і його титул. Він стверджує, що є родичем британської королеви, а до української глибинки занесли карколомні долі пращурів.

На доказ блакитної крові Сер Вадим показав листування з Букінгемським палацом. "Усі титули за вами збереженні, і ви можете передати їх за чоловічою лінією", - йдеться в одному з листів.

Ажіотаж навколо титулів досяг найвищих політичних кіл. Тепер аристократами стали колишні президенти Леонід Кучма, Віктор Ющенко (його ще й приписали до роду отамана Петра Калнишевського) та інші.

Експерт із генеалогічних досліджень ледь стримує усмішку.

"Це таке пострадянське безкультур'я. Люди втратили можливість пишатися своїми прямими пращурами, то вони шукають щось таке, що могло би посилили їх імідж", - вважає завідувач сектору генеалогічних і геральдичних досліджень Валерій Томозов.

Насправді, каже експерт, наша новітня, так звана, еліта походить із більш демократичних верств. В обласному архіві чисті аркуші в ревізьких казках - це книги з перепису населення Російської імперії - довелося пронумерувати олівцем від руки, бо мисливці за титулами їх просто крадуть.

"Потім заповнюють сучасним чорнилом документи. І були у нас такі прецеденти, коли ми знаходили на аукціонах документи, які позиціонувалися як 18-19 сторіччя, а насправді це були сучасні документи, але тільки на папері того періоду", - пояснила директор архіву Київської області Софія Каменєва.

Збіднілі дворянські нащадки та самопроголошені королі торгують блакитною кров'ю. У кожного титулу своя ціна. На сайті "Нової Еліти Росії" звання князя пропонують за 12 тис. євро, графа - за 8 тис. євро, а барона ще дешевше - 5,7 тис. євро.

Справжньому нащадку дворянського роду не потрібно жодного титулу та звання, щоб довести наявність білої кістки. Тут працює лише генетика.

"Ось у мене руки, я їх вставляю у будь-яку банку, тобто у мене кістка дуже тонка, не молотобійник", - демонструє дворянин.

Палаци в Конча-Заспі, заводи, пароплави, яхти, приватизовані ліси та річки краще за будь-які генеалогічні дерева підтверджують наявність знаті в країні. А дворянську породу, якщо потрібно, вони собі куплять.

Кореспонденти ТСН Валентина Доброта та Олена Кузнєцова.

В Україні повним ходом триває торгівля дворянськими титулами

В Україні повним ходом триває торгівля дворянськими титулами

Повʼязані теми:

Наступна публікація