На Донбасі загинув викладач Львівського університету

На Донбасі загинув викладач Львівського університету

Викладач загинув на місці / Фото: Facebook/Володимир Труш

Чоловік підірвався на розтяжці разом із товаришем.

31 жовтня у зоні проведення Антитерористичної операції в районі Авдіївки Донецької області  загинув старший викладач факультету культури і мистецтв Львівського національного університету ім. Франка Володимир Труш.

Про трагедію повідомив на своїй сторінці у Facebook колега та друг загиблого - викладач факультету журналістики ЛНУ Богдан Тихолоз.

"Перший (і, дай Боже, щоб останній!) із професорсько-викладацького складу нашого Університету, хто вже не повернеться з цієї клятої неоголошеної війни – живим. Він підірвався на міні біля Авдіївки разом із бойовим товаришем Віталієм Кравченком (псевдо Гектор), перед тим комроти, а віднедавна замкомбата", - написав Тихолоз.

"Бо Володя зробив свій вибір свідомо і чесно, коли в той самий день, як отримав повістку, з'явився у військкомат. І потім підтвердив його, цей вибір, – ще не раз. Інакше не міг. Не хотів. Був так вихований", - додав друг загиблого.

Володимир Труш загинув на місці. Товариш викладача - Віталій Кравченко, який разом із Трушом підірвався на розтяжці, загинув дорогою до лікарні, пише Zahid.net.

У загиблого викладача залишилася дружина двоє дітей – сини – 10-річний Микола та 3-річний Василько.

Нагадаємо, що раніше бойовики з гранатометів і кулеметів обстріляли українських військових у Пісках.

Повʼязані теми:

Наступна публікація