Печена кабачкова ікра з перцем чилі

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Смачна закуска готується "сама", поки ви займаєтеся улюбленою справою. 

Літо — сезон кабачків. Смажених з часником та олією, свіжих у салатах чи тушкованих в овочевому рагу, що тане в роті, — вони смачні у будь якому вигляді.

Та що робити, коли хочеться приготувати щось апетитне і витратити на це мінімум зусиль? Спекти кабачкову ікру. Це ідеальна закуска до грінок або як доповнення до улюбленого гарніру.

Зберігати її у холодильнику можна протягом кількох днів, хоча навряд така смакота доживе до наступного ранку. Нумо готувати! 

Необхідні продукти:

  • 3 середніх кабачки;
  • 4 середніх морквини;
  • 2 цибулини;
  • 1 перець чилі;
  • 4 зубчики часнику;
  • 1 чайна ложка томатної пасти;
  • сіль;
  • перець;
  • мелена паприка;
  • олія.

Приготування: 

1. Коли я казала, що готувати буде просто, не жартувала. Всі овочі треба вимити та почистити (кабачки також) і нарізати: кабачки на четвертинки, моркву кружальцями, цибулю (і помідори, якщо у вас свіжі) часточками. Перець та зубчики часнику можемо залишити цілими.

2. Всі овочі кладемо в рукав для запікання і збризкуємо олією, в мене була оливкова. Сіль та спеції на цьому етапі не потрібні.

3. Зав’язуємо рукав з обох боків та відправляємо на 40 хвилин до духовки, розігрітої до 200 градусів. У цей час можна спокійно приготувати гарнір, подивитися улюблений серіал чи просто поніжитися на дивані під кондиціонером.

4. За 40 хвилин розрізаємо рукав угорі, перемішуємо овочі та запікаємо ще 10 хвилин, аби з’явився легкий золотавий колір. Після цього духовку можна вимикати.

5. Якщо на деку залишилася рідина з овочів — краще її просто злити, аби ікра не вийшла занадто водянистою. Всі печені овочі перекладаємо у блендер та змелюємо. Якщо замість помідорів у вас була томатна паста, саме час її покласти.

6. У готову ікру за смаком додаємо сіль, перець та паприку. Мені ікра найкраще смакує вже холодною на темному підсмаженому у тостері хлібі.

Кабачкова ікра, для блогів
фото: Юлія Яценко

Смачного!

Залиште свій коментар

Вибір редакції