Неймовірна печена капуста зі сметанним соусом

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Така капуста виходить більш ароматною, ніж тушкована або смажена, та сподобається навіть дітям.

Якщо ви досі не пробували печеної капусти, цей рецепт стане ідеальним для знайомства з нею саме у такому вигляді. Під час запікання капуста набуває незвичайного смаку, що набагато цікавіший, ніж у тушкованої чи вареної. У такий спосіб можна запекти і савойську капусту, але тоді час запікання потрібно скоротити приблизно вдвічі, оскільки вона ніжніша за білокачанну. 

Сиром посипати страву не обов'язково — без нього теж буде смачно. А от соус раджу готувати, адже він суттєво доповнить смак. 

Інгредієнти:

  • капуста — 1/2 середньої голівки;
  • сіль до смаку;
  • гранульований часник — 1 ч.л.;
  • сушена цибуля — 1 ч.л.;
  • рослинна олія для змащування капусти та посуду;
  • сир пармезан чи грана падано — 30 г.

Для соусу:

  • нежирна сметана — 100 мл;
  • майонез —  2 ст.л.;
  • білий винний оцет — 1 ст.л.;
  • гранульований часник — 1 ч.л.;
  • сушена цибуля — 1 ч.л.;
  • сіль до смаку.

Духовку роізігріти до 180 ᵒС. Капусту розрізати на шість сегментів, кожен натерти олією, посолити з усіх боків та викласти в один шар на змащене олією деко. Рівномірно посипати сушеною цибулею та гранульованим часником. Поставити до розігрітої духовки і пекти 15-20 хвилин до напівм'якості.

Дістати капусту, рівномірно посипати сиром і пекти ще 15-20 хвилин до готовності. 

Тим часом змішати всі інгредієнти для соусу.  Дістати підрум'янену капусту з духовки, перекласти на сервірувальний посуд. 

Подавати страву слід гарячою, поливаючи сметанним соусом. 

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com

Приєднуйтеся також до групи ТСН.Блоги на facebook та слідкуйте за оновленнями у розділі! 

Залиште свій коментар

Вибір редакції