Неймовірна печена капуста зі сметанним соусом

Дата публікації
Перегляди
10к
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Неймовірна печена капуста зі сметанним соусом

Фото: ТСН.ua

Така капуста виходить більш ароматною, ніж тушкована або смажена, та сподобається навіть дітям.

Якщо ви досі не пробували печеної капусти, цей рецепт стане ідеальним для знайомства з нею саме у такому вигляді. Під час запікання капуста набуває незвичайного смаку, що набагато цікавіший, ніж у тушкованої чи вареної. У такий спосіб можна запекти і савойську капусту, але тоді час запікання потрібно скоротити приблизно вдвічі, оскільки вона ніжніша за білокачанну. 

Сиром посипати страву не обов'язково — без нього теж буде смачно. А от соус раджу готувати, адже він суттєво доповнить смак. 

Інгредієнти:

  • капуста — 1/2 середньої голівки;
  • сіль до смаку;
  • гранульований часник — 1 ч.л.;
  • сушена цибуля — 1 ч.л.;
  • рослинна олія для змащування капусти та посуду;
  • сир пармезан чи грана падано — 30 г.

Для соусу:

  • нежирна сметана — 100 мл;
  • майонез —  2 ст.л.;
  • білий винний оцет — 1 ст.л.;
  • гранульований часник — 1 ч.л.;
  • сушена цибуля — 1 ч.л.;
  • сіль до смаку.

Духовку роізігріти до 180 ᵒС. Капусту розрізати на шість сегментів, кожен натерти олією, посолити з усіх боків та викласти в один шар на змащене олією деко. Рівномірно посипати сушеною цибулею та гранульованим часником. Поставити до розігрітої духовки і пекти 15-20 хвилин до напівм'якості.

Дістати капусту, рівномірно посипати сиром і пекти ще 15-20 хвилин до готовності. 

Тим часом змішати всі інгредієнти для соусу.  Дістати підрум'янену капусту з духовки, перекласти на сервірувальний посуд. 

Подавати страву слід гарячою, поливаючи сметанним соусом. 

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com

Приєднуйтеся також до групи ТСН.Блоги на facebook та слідкуйте за оновленнями у розділі! 

Повʼязані теми:

Дата публікації
Перегляди
10к
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Наступна публікація