Пиріг з червоною рибою та броколі

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Ця вишукана страва буде смакувати як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Пиріг, тарт, пай, галета — як же легко заплутатись в усіх цих кулінарних термінах та тонкощах. Особисто для мене зрозуміло тільки одне: як випічку не називай, головне — це смачна начинка та підхоже тісто.

У цьому рецепті є все! Ніжна риба та броколі, вишукана заливка з вершків й легка кислинка чері. На додаток це все ще й на тісті зі смачною хрумкою скоринкою.

Інгредієнти:

  • 120 г холодного вершкового масла або маргарину;
  • 250 г борошна;
  • 1 яйце;
  • третина чайної ложки солі.

Для начинки:

  • 500-600 г червоної риби;
  • 400 г броколі (суцвіття без ніжок);
  • 7 помідор чері;
  • 1 цибулина.

Для заливки:

  • 180 г вершків;
  • 15 г картопляного крохмалю;
  • 2 яйця;
  • сіль, перець за смаком;
  • чайна ложка італійських трав.
Пиріг з рибою, для блогів_1
alexandra_cooking

Приготування:

1. Для тіста потрібно порубати в комбайні масло з борошном та сіллю. За хвилину наша суміш перетвориться на крихти. Після цього додайте яйце та ще дві хвилини перебивайте тісто. Загорніть його у плівку та покладіть в холодильник на півгодини-годину.

2. Поки тісто охолоджується, почнемо готувати начинку. Червону рибу необхідно порізати на невеликі шматочки розміром 2-3 сантиметри. В деяких магазинах продаються брикети з нарізаними шматочками риби. Коштують вони набагато дешевше, ніж цільний шматок і для пирога підходять краще.

3. Броколі розділити на суцвіття та прибрати жорстку ніжку. Відварити практично до готовності та просушити. Цибулю нарізати півкільцями та обсмажити. Якщо використовуєте заморожені чері, то зараз потрібно дістати їх з морозилки.

4. Тісто викласти у форму діаметром 23 сантиметри та зробити бортики заввишки 7 сантиметрів. Поставити заготівку в розігріту до 180°С духовку на 15-20 хвилин. Коли бортик почне ставати рум’яним, можна вважати, що наша основа готова.

5. Під час випікання основи можна зробити заливку. Для неї просто потрібно змішати всі інгредієнти та посолити, поперчити за смаком. Я не додаю сіль у начинку, тому заливку роблю більш солоною.

Пиріг з рибою, для блогів_3
alexandra_cooking

6. Коли основа буде готова, викладіть на неї спочатку смажену цибулю, потім броколі та рибу. Вилийте заливку та покладіть зверху помідори чері.

7. Поставте пиріг у духовку на 20-30 хвилин та випікайте за температури 180°С, доки заливка повністю не застигне.

8. Подавати страву можна як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Пиріг з рибою, для блогів_2
alexandra_cooking

Смачного!

Більше рецептів читайте тут instagram.com/alexandra_cooking

Залиште свій коментар

Вибір редакції