У Німеччині протестують проти нових карантинних обмежень

У Німеччині протестують проти нових карантинних обмежень

На протести в центрі Берліна зібралося близько 8 тисяч людей.

21 квітня у Німеччині сталися акції протесту та сутички з поліцією. Там зібралися незгодні з політикою уряду щодо коронавірусу. Сьогодні німецький парламент прийняв єдині карантинні обмеження, які автоматично діятимуть в регіонах, де коронавірус шириться особливо швидко. Поліцейські вирішили розпустити демонстрацію, бо її учасники відмовлялися одягнути маски і дотримуватися дистанції.

Які це мало наслідки – у матеріалі ТСН.19:30

Біля парламенту тихо, вулиці довкола перекриті, а поряд чатують водомети. Всередині голосами урядової більшості прийняли зміни до законодавства. За ними уряд Ангели Меркель зможе вводити карантин у регіонах, де хвороба шириться особливо швидко. Раніше це могла зробити тільки місцева влада, однак часто – не хотіла.

Щоб збити третю хвилю пандемії - тепер із Берліна можуть призначати комендантську годину від 22:00 до 5:00, і це особливо гнівить протестувальників. А от протест мирним виходить не завжди: у поліцейських жбурляють палки, ті відповідають перцевим газом. Поліції розігнати цю демонстрацію. На протести в центрі міста зібралося до 8 тисяч людей. Більшість пішли звідси добровільно. І тільки особливо активні розбіглися центральним парком, і час від часу влаштовують серйозні сутички з правохоронцями.

Новини світу: у Німеччині відбулись акції протесту проти карантинних обмежень

Новини світу: у Німеччині відбулись акції протесту проти карантинних обмежень

Нагадаємо, що в Індії внаслідок витоку кисню померли понад два десятки COVID-пацієнтів на ШВЛ. Подача газу була перервана на 30 хвилин, в лікарні спалахнула паніка. Всі загиблі були підключені до апаратів штучної вентиляції легенів. 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація