Ділки змішують імпортні дешеві сорти масла з якісним італійським.
Італійські правоохоронні органи з'ясували, що 80% оливкового масла, що виготовляється у країні, є примітивним фальсифікатом. Такі дані поставили під загрозу імідж усіх виробників масла.
Як повідомила газета La Repubblica з посиланням на митні структури і фінансову поліцію, більша частина оливкового масла, що надходить у продаж під маркою "справжнє італійське", є сумішшю найдешевших його сортів, що імпортуються до Італії з-за кордону.
"У галузі, що виробляє продукти харчування, існує впливове угрупування, яке робить собі капітал на цьому імпорті, оскільки довести наявність в оливковому маслі дешевих домішок неможливо", - заявив представник Асоціації аграріїв Італії.
За наявною інформацією, низькосортне оливкове масло завозиться в країну з Греції, Марокко і Тунісу. Його вартість складає менше 25 євроцентів за літр. Потім частина цього масла обробляється, а іноді відразу ж змішується з італійським.
Після цього під виглядом "справжнього італійського оливкового масла" фальсифікат надходить у продаж в магазини-дискаунтери, а також пропонується оптовій торгівлі і туристам, але вже за ціною від 3 до 4 євро за літр.
Визначено "золоту десятку" продуктів, корисних для серця