ДП "Артемсіль" збільшило прибуток

ДП "Артемсіль" збільшило прибуток

Державне солевидобувне підприємство "Артемсіль" за підсумками листопада 2020 року отримало 6,8 мільйона гривень чистого прибутку. Цей результат в 2 рази вище, ніж середньомісячний показник чистого прибутку в 2020 році.

За 11 місяців 2020 року ДП "Артемсіль" отримало 37,8 мільйона гривень чистого прибутку. У листопаді цього року також зросли відрахування податків і зборів.

ДП "Артемсіль" перерахувало до бюджетів 68,8 мільйона гривень, що також у двічі рази перевищує аналогічний середньомісячний показник 2020 року. За результатами 11 місяців відрахування в бюджети всіх рівнів склали 414,7 мільйона гривень. 

Що стосується виробництва, то солевидобувне підприємство в листопаді 2020 році випустило 132,9 тисячі тонн солі. Цей показник став найвищим за 11 місяців цього року.

"Зараз ДП "Артемсіль" переживає непростий період, але має великий потенціал розвитку. Нами розробляється комплексна програма оздоровлення підприємства, яка включає підвищення прибутковості, модернізацію виробництва, принцип "відкритості" з контрагентами, підняття заробітних плат працівників. Оперативні заходи вже показали свою ефективність. Ми бачимо зростання виробничих і фінансово-економічних показників в листопаді. Наше завдання - продовжити цю тенденцію", - зазначає керівник ДП "Артемсіль" Вікторія Луценко. 

Нагадаємо, в жовтні 2020 року Мінекономіки призначило керівником ДП "Артемсіль" - Вікторію Луценко. Вікторія Іванівна вже очолювала це підприємство в 2017 і 2018 роках. За той період в ДП "Артемсіль", крім зростання виробництва, був отриманий рекордний показник чистого прибутку, який склав 213 мільйонів гривень. Для порівняння в 2019 році цей показник склав 23 мільйони гривень. Крім того, тарифні ставки і посадові оклади працівників підвищилися на 20%, а середньомісячна заробітна плата зросла в 1,5 рази.

Довідка

ДП "Артемсіль" - одне з найбільших підприємств з видобутку і реалізації харчової солі (NaCl) на території Центральної та Східної Європи. Виробничі потужності ДП "Артемсіль" знаходяться в м. Соледар (Донецька область). Підприємство експортує продукцію в 15 країн світу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація