Голова НКРЕ підтвердив, що поки не вводитимуть абонплату за газ

Голова НКРЕ підтвердив, що поки не вводитимуть абонплату за газ

Фото: УНІАН

Питання розглянуть на засіданні 10 квітня.

Нацкомісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, поки не вводитиме абонплату за газ. Це підтвердив під час брифінгу голова Нацкомісії Дмитро Вовк, передає кореспондент ТСН.

Офіційно питання винесене на засідання НКРЕ, що відбудеться 10 квітня, проте Вовк запевнив, що його таки ухвалять.

Зауважимо, що НКРЕ говорить про призупинення та внесення змін до постанов, що стосуються абонплати. Нацкомісія обіцяє додатково опрацювати постанови, аби вони не збільшували платіжки, також проведуть консультації з Кабміном у частині поширення субсидій на абонплату, в разі необхідності, а також готує період адаптації споживачів до прийняття рішення зі зниження тарифів на теплову енергію.

Нагадаємо, нову методику розрахунку вартості газу було прийнято 28 березня. Новація вже викликала критику в експертів і виявила абсурдні приклади нарахування тарифів, що відрізняються в кілька разів, для сусідніх сіл з однаковою інфраструктурою. Також була озвучена думка, що прибуток від збільшення тарифів, який складе в сумі додаткові майже 8 млрд гривень на рік, піде не в бюджет країни, а кишені олігархів, які є власниками облгазів. 

Це нововведення засудили у Кабміні та у Раді і навіть вимагали звільнення голови НКРЕ, а Порошенко закликав не запроваджувати скандальну абонплату за газ.

Кореспондент ТСН Дмитро Фурдак

Профільна комісія відклала абонплату за газ для мешканців багатоповерхівок

Профільна комісія відклала абонплату за газ для мешканців багатоповерхівок

Повʼязані теми:

Наступна публікація