Україні необхідно переглянути співпрацю з МВФ, – Ігор Палиця

Україні необхідно переглянути співпрацю з МВФ, – Ігор Палиця

Фото: УНІАН

На думку нардепа, не можна допустити, щоб новий Меморандум, який зараз готується, містив такі самі або ще більш антиукраїнські соціально-економічні вимоги, що й попередній. 

Україні необхідно кардинально переглянути стратегію роботи з МВФ, за якої уряд нарощує державний борг на умовах, невигідних для економіки та громадян.  

Про це написав у своєму блозі на Кореспондент.Нет лідер партії "ЗА МАЙБУТНЄ", народний депутат Ігор Палиця.

"Нагадаю, за чинним Меморандумом Україна взяла на себе зобов’язання не запроваджувати жодних економічних стимулів у вигляді податкових пільг, жодним чином не обмежувати тарифи на комунальні послуги, а також відмовитись від будь-яких кроків у напрямі покращення умов пенсійного забезпечення громадян.

Не можна допустити, щоб новий Меморандум, який зараз готується, містив такі самі або ще більш антиукраїнські соціально-економічні вимоги, що й попередній. 

Для цього наша депутатська група "Партія "ЗА МАЙБУТНЄ" у Верховній Раді пропонує закріпити на законодавчому рівні право парламенту на ратифікацію будь-яких домовленостей із міжнародними фінансовими організаціями, а також запровадити "червоні лінії" у перемовинах уряду з МВФ. 

Зокрема, унеможливити втручання у внутрішні справи України – економіку, пенсійне забезпечення, тарифну політику тощо", – написав Ігор Палиця. 

Для цього народний депутат пропонує переглянути чинну стратегію управління державним боргом, яку Кабінет Міністрів затвердив у 2019 році до пандемії коронавірусу. 

Як повідомляється в матеріалі, станом на 1 січня 2021 року державний борг України склав $90,3 млрд дол. (2.551,9 млрд грн). Це найвищий показник за останні 10 років.

Повʼязані теми:

Наступна публікація