В Україні прогнозують зростання цін на хліб

В Україні прогнозують зростання цін на хліб

Фото: Pexels

Причиною зростання вартості продукту стало подорожчання електроенергії та газу.

В українських магазинах виростуть ціни на хліб та хлібобулочні вироби.

По це на своїй сторінці у Facebook повідомив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Причиною зростання вартості продукту стало подорожчання електроенергії та газу. Саме це один із факторів, який впливає на собівартість, яка зміниться на 10-15%. Крім того, ціна преміальних сортів хліба та кондитерської продукції зросте на 20-25%. Причина – збільшення закупівельних цін на зернові.

"Поки від суттєвого та швидкого зростання вартості хліба споживача захищає декларування цін торгівлею", - написав Дорошенко

За його словами, в уряді думають, як не допустити подорожчання хліба. Утім, через інтервенції з державного резерву та Аграрного фонду це зроблять не швидко.

Як повідомлялося, на українських ринках подорожчала картопля. У західних областях продавці просять за кілограм 7,8 грн. На півдні країни її продають за 8,5 грн. У центральних регіонах картопля коштує 9,5 грн за кілограм. Натомість ціни на картоплю у супермаркетах коливаються від 10 до 12 гривень за кілограм. 

В Україні здорожчала картопля — Економічні новини

В Україні здорожчала картопля — Економічні новини

Повʼязані теми:

Наступна публікація