В Україні значно зросли тарифи на "комуналку"

В Україні значно зросли тарифи на "комуналку"

В Україні зросли тарифи на комуналку

Підвищення тарифів на електроенергію відбуватиметься у п'ять етапів

Сьогодні, 1 квітня, в Україні  набирають чинності нові тарифи на житлово-комунальні послуги, а також на енергоносії для підприємств.

Згідно з рішеннями Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, зросли тарифи на електроенергію, газ, тепло і гарячу воду.

Повідомляється, що підвищення тарифів на електроенергію, розраховане на 2 роки, відбуватиметься у п'ять етапів. Для населення, яке споживає менше 100 кВт-год на місяць, тариф буде підвищений на 5,8 коп. до 36,6 коп/кВт-годину; від 100 до 600 кВт-год - до 63 коп/кВт-год; понад 600 кВт-година на місяць, тариф до 140,7 коп/кВт-год.

Тарифи на теплову енергію для потреб населення також зросли. З квітня тариф збільшився 71,8% - до 537,2 грн за Гкал. Також з 1 квітня тарифи на гарячу воду зросли в середньому по Україні на 55%. Але найбільш відчутно подорожчав природний газ.

Мінімальний тариф для населення збільшено до 3,6 грн за 1 куб. м. Ще вчора діяла ціна за 1,1 грн за 1 куб. м., так що тариф зріс більш ніж утричі. За обсяг споживання понад 200 куб. м природного газу на місяць, тариф буде на рівні 7,188 грн за 1 куб. м, а в період з 1 травня до 30 вересня буде діяти незалежно від обсягів споживання

Нагадаємо, Україна планує підвищити тариф на транзит російського газу до Євросоюзу як мінімум на 30%.

Відсьогодні тарифи на житлово-комунальні послуги зростуть майже утричі

Відсьогодні тарифи на житлово-комунальні послуги зростуть майже утричі

Повʼязані теми:

Наступна публікація