Apple представила нову операційну систему iOS 10

Apple представила нову операційну систему iOS 10

Фото: Reuters

Програма Siri стала відкритою для сторонніх додатків.

Компанія Apple офіційно випустила нову операційну систему для мобільних пристроїв - iOS 10, яка доступна для всіх моделей айфонів, починаючи з iPhone 5, а також для айпадів, починаючи з iPad mini 2.

Про це пише ВВС.Russian.

Нова система доступна у формі безкоштовного оновлення, а також може бути завантажена через iTunes. Зміни в системі торкнулися екрану блокування, голосового помічника Siri, клавіатури, фотогалереї, особистих повідомлень.

Зокрема, програма Siri стала відкритою для сторонніх додатків, оновлена фотогалерея тепер розпізнає обличчя та об'єкти, а клавіатура може підказати відповідь у відповідності із заданим питанням. Екран тепер буде автоматично показувати попередження дзвінки, які надійшли та інші події при найменшому переміщенні айфона, а за допомогою технології 3D Touch можна буде відразу відповісти на повідомлення. У сервісі особистих повідомлень з'являється безліч нових ефектів і стікерів.

Крім того, у користувачів тепер є можливість написати повідомлення від руки прямо на тачскріні, і воно з'явиться у вигляді рукописного тексту.

Паралельно Apple випустила нову версію програмної платформи watchOS 3 для "розумних годинників" Apple Watch. Нововведенням цієї системи стала функція Scribble, вміє динамічно розпізнавати літери, які користувач малює на екрані Apple Watch, і переводити їх у текстові повідомлення.

Нагадаємо, що раніше корпорація Apple назвала ціни і дати початку продажів нових смартфонів iPhone 7 і iPhone 7 Plus.

iPhone 7 буде коштувати 649 доларів за 32-гігабайтну версію. iPhone 7 Plus обійдеться в 749 доларів. Смартфони будуть продаватися з об'ємом внутрішньої пам'яті в 32, 128 і 256 гб.

Повʼязані теми:

Наступна публікація