Що їсти і як спати. Супрун дала поради боротьби зі стресом

Що їсти і як спати. Супрун дала поради боротьби зі стресом

Фото: fin-advice.com

У цьому допоможуть здоровий сон, спорт та правильне харчування.

Протидіяти стресу буває важко, проте цілком можливо.

Про це у п'ятницю, 17 серпня, заявила на своїй сторінці у Facebook виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

"Корисна інформація напередодні вихідних, коли всі у поспіху завершують термінові завдання на роботі та планують довгоочікуваний відпочинок. Можливо, ви зараз відчуваєте стрес. Це відповідь організму на раптові зміни довкола, коли він вирішує, що щось загрожує безпеці чи комфорту. Стрес буває різний, відповідно й відрізняється його вплив на нас", - написала Супрун.

Вона додала що від тривалості стресу залежать і зміни, що зазнає організм. Під час гострого стресу, наприклад, на небезпечній близькості проноситься авто, прискорюється серцебиття, розширюються зіниці та підвищується рівень глюкози в крові. Це допомагає  швидко реагувати на небезпеку та встигнути захиститися. Але коли такий стрес стає надовго супутником нашого життя - це вже дуже небезпечно.

Через надмірну кількість гормону стресу - кортизолу, за її словами, відбуваються фізіологічні зміни, які підвищують ризики появи хронічних хвороб. "Ми погано спимо, втомлюємось, починаємо їсти малопоживну їжу, або ж навпаки переїдаємо. Крім того, стрес може супроводжуватись і вживанням надмірної кількості алкоголю та курінням", - розповіла Супрун.

Супрун дала кілька порад, як протидіяти стресу. Зокрема потрібно намагатись лягати спати і прокидатись в однаковий час. Щоб покращити якість сну, потрібно відмовитись від користування електронними пристроями, уникати переїдання, не вживати кофеїн та алкоголь перед сном.

Також урядовиця радить знайти підтримку серед близьких та рідних, які можуть допомогти розмовою чи впоратись з побутовими завданнями.

Крім того, потрібно бути фізично активним. Від занять спортом виділяються ендорфіни, серотонін, дофамін та ендоканабіоноїди - сполуки, що дарують щастя, задоволення та ейфорію. Тобто покращують настрій.

І найголовніше - важливо харчуватись правильно. Не треба пропускати прийоми їжі, але не переїдати. Науковці радять обов’язково споживати жирну рибу, горіхи, яйця, нерафіновані злаки та багато свіжих овочів.

Корисна інформація напередодні вихідних, коли всі у поспіху завершують термінові завдання на роботі та планують...

Опубликовано Уляна Супрун Пятница, 17 августа 2018 г.

Нагадаємо, Супрун розповіла, що здоровий спосіб життя може значно покращити здоров‘я та вберегти від багатьох небезпечних хвороб, та дала кілька порад, які можуть допомогти на шляху до правильного стилю життя. Зокрема потрібно дотримуватись планування, ставити перед собою конкретні цілі та стежити за настроєм.

Як уникнути стресу для дитини перед початком шкільного навчання – поради експертів

Як уникнути стресу для дитини перед початком шкільного навчання – поради експертів

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація