Ющенко покривав Тимошенко у справі ЄЕСУ

Ющенко покривав Тимошенко у справі ЄЕСУ

Пшонка каже, що закрити справу проти Тимошенко наказав Ющенко

Пшонка заявив, що Ющенко наказав Піскуну закрити справу проти екс-прем'єра.

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка називає справу про фінансові порушення корпорації "Єдині енергетичні системи України", за яким звинувачується екс-прем'єр Юлія Тимошенко, найбільшою аферою за період незалежності країни.

"Ця справа і сьогодні є найбільшою аферою за час незалежності України", - заявив Пшонка на брифінгу в четвер у Києві.

При цьому він зазначив, що екс-генпрокурор Святослав Піскун закрив справи стосовно Тимошенко під тиском третього президента України Віктора Ющенко.

За словами генпрокурора, Піскун не хотів закривати кримінальні справи, але Ющенко йому сказав: "Якщо Ви сьогодні не закриєте, то завтра не будете генпрокурором" і після цього кримінальні справи були закриті.

"Він (Піскун) сам собі нехай дає оцінки", - сказав Пшонка.

Нагадаємо, Тимошенко звинувачують в організації заволодіння та замаху на заволодіння чужим майном (державними коштами) шляхом зловживання службовим становищем, організації ухилення від сплати податків корпорацією ЄЕСУ, що призвело до фактичного ненадходження коштів до державного бюджету; ухилення від сплати прибуткового податку з громадян , що спричинило тяжкі наслідки. Здійсненню цих дій передувало неповернення в державу валютної виручки від експорту металу корпорацією ЄЕСУ в сумі більше $ 160 млн.

"Справа ЄЕСУ" передано в Київський райсуд Харкова. Попереднє судове засідання відбудеться в Харкові 19 квітня.

Пшонка заявив, що Ющенко наказав Піскуну закрити справу ЄЕСУ

Пшонка заявив, що Ющенко наказав Піскуну закрити справу ЄЕСУ

Повʼязані теми:

Наступна публікація