За Тимошенко цілодобово стежитимуть відеокамери

За Тимошенко цілодобово стежитимуть відеокамери

У Тимошенко може побільшати сусідів по камері / Фото: Прес-служба ДПтСУ

Юлія Тимошенко залишиться в Лук'янівському СІЗО, незважаючи на рішення Апеляційного суду по "газовій" справі.

Найближчим часом екс-прем'єра Юлію Тимошенко можуть переселити в одну з чотиримісних камер нового корпусу для жінок, де ведеться цілодобове відеоспостереження за арештантами, повідомив один з керівників тюремної служби.

"Враховуючи те, що це у неї перша судимість і вона не рецидивістка, то її доцільніше утримувати в чотиримісній. Наприклад, у восьмимісних камерах буде зовсім інший контингент. Наприклад, психічно неврівноважені люди", - повідомило джерело видання Сегодня.

В новому корпусі "кожен сантиметр, крім туалету і душових, під прицілом відеокамер", щоб удень і вночі черговий зміг бачити, як ведуть себе арештантки, розповіло джерело.

У чотиримісній камері, де може опинитись Тимошенко, двоє двоярусних нар, чотири високі залізні шафи, стіл з лавкою, а ближче до виходу - невеликий санвузол. Холодильників і телевізорів поки немає, але тюремники кажуть, що і вони скоро з'являться.

На даху корпусу побудували 14 прогулянкових двориків, кожен у довжину приблизно 20 кроків, над головою – подвійні грати. Над ними є ще один двір - для наглядачів.

Нагадаємо, в п'ятницю, 23 грудня апеляційний суд Києва залишив у силі вирок Печерського райсуду Києва, за яким Тимошенко засуджена на 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні "газових контрактів" з Росією в 2009 році.

Читайте також:

У СІЗО Тимошенко урочисто відкрили новий корпус

Тимошенко в ліжку ні на мить не припиняє боротьбу

Тимошенко не переведуть у колонію

У СІЗО Тимошенко 150 затриманих не мають де спати

Повʼязані теми:

Наступна публікація