Бенксі створив різдвяний вертеп "Шрам Вифлеема"

Бенксі створив різдвяний вертеп "Шрам Вифлеема"

Композицію відкрили в місцевому готелі біля стіни безпеки з Ізраїлем.

На території Палестинської автономії з’явився різдвяний вертеп авторства популярного вуличного художника Бенксі. Інсталяцію відкрито в приміщенні Walled Off Hotel, повідомляє CNN.

Сцену Різдва було модифіковано під реалії палестино-ізраїльського протистояння, зокрема побудови стіни безпеки, котра відгородила Ізраїль від територій західного берегу ріки Йордан. Ця стіна проходить просто вулицями Вифлеєма, а готель із назвою, що можна перекласти як "Стіну геть" було обрано невипадково – він унаочнює ставлення палестинців до цієї споруди.

Різдвяний сюжет Бенксі розмістив на тлі цієї стіни – Йосиф і Марія стоять навколішки перед немовлятком Ісусом саме під цією бетонною конструкцією. Графіті на стіні – слова "мир" і "любов" англійською та французькою мовами. Отвір від нібито мінометного пострілу вгорі на стіні виконано у формі вифлеємської зірки. Інсталяція отримала назву "Шрам Вифлеема".

Менеджер готелю Віссам Сальсаа привітав внесок Бенксі у святкування Різдва та привернення уваги до ситуації в місті. "Це чудовий спосіб змусити людей замислитися над тим, як ізраїльська військова окупація впливає на палестинців", - зауважив він.

Як повідомлялося, Бенксі також створив різдвяну роботу у Великій Британії. Там на стіні будинку він намалював оленів, які "везуть" лавку. На лавці ж замість Санта-Клауса художник розмістив безхатька. Бенксі також розповів, що за 20 хвилин знімання до "безхатька" кілька разів підходили перехожі та пропонували напої, шоколад та запальничку. "Боже, благослови Бірмінгем", - написав митець. 

Мурал людяності: вуличний художник Бенксі влаштував соціальний експеримент

Мурал людяності: вуличний художник Бенксі влаштував соціальний експеримент

Повʼязані теми:

Наступна публікація