Екс-глава ЦРУ назвав Трампа мимовільним агентом РФ

Екс-глава ЦРУ назвав Трампа мимовільним агентом РФ

Фото: Reuters

Російський президент Володимир Путін був офіцером розвідки, натренованим на пошук особистих слабкостей людей.

Колишній глава Центрального розвідувального управління США Майкл Морелл припустив, що кандидат у президенти від республіканців Дональд Трамп став мимовільним агентом впливу Росії.

Про це пише The New York Times.

"Російський президент Володимир Путін був офіцером розвідки, натренованим на пошук особистих слабкостей людей і використання їх у своїх інтересах. Це саме те, що він зробив на початковому етапі праймеріз. Він зіграв на слабкості Трампа, подякувавши йому, а той відреагував саме так, як розраховував Путін", — зауважив Морелл.

За його словами, саме тому Трамп хвалить Путіна і робить політичні заяви, співзвучні позиції російського керівництва. "У наших розвідувальних колах ми б сказали, що Путін найняв Трампа як мимовільного агента Російської Федерації", — підсумував Морелл.

Нагадаємо, 27 липня на прес-конференції кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп пообіцяв розглянути питання про визнання Криму частиною Росії і скасування санкцій проти Москви, якщо він буде обраний президентом.

Ця заява викликала обурення в Америці. Зокрема, віце-президент США Джо Байден заявив, що Трамп поняття не має, що саме робить Америку великою країною.

"Дональд Трамп з його риторикою в буквальному сенсі робить нас менш захищеними. Ми не можемо обрати людину, яка принижує наших найближчих партнерів і обіймається з диктатором на кшталт Володимира Путіна. Ні, я саме це маю на увазі. Людина, яка тільки дивиться, як посіяти розбрат в США для досягнення своєї власної мети і змінити світовий порядок. Цинізм Трампа не має меж", - заявив Байден.

Кримський півострів є частиною України протягом десятиліть, але президент Росії Володимир Путін анексував цю територію в березні 2014 року після перемоги Евромайдана в Києві. Сполучені Штати, як і Європейський Союз, відмовилися визнати легітимною анексію Криму і ввели санкції щодо російських державних банків і корпорацій.

Повʼязані теми:

Наступна публікація