Google протягом 2016 року вивела в офшори близько 16 млрд євро – Bloomberg

Google протягом 2016 року вивела в офшори близько 16 млрд євро – Bloomberg

Фото: Reuters

Корпорація Google перевела кошти у офшори для уникнення сплати податків.

Американська корпорація Google у 2016 році переказала на рахунок офшорної фірми, зареєстрованої на Бермудських островах 15,9 млрд євро (близько 19,2 млрд доларів), щоб за допомогою легальної схеми уникнути сплати податків.

Про це йдеться у документах, переданих компанією в Нідерландську торгову палату, повідомило агентство Bloomberg.

Також зазначається, що Google застосовує дві схеми, щоб звільнити від оподаткування більшу частину свого міжнародного прибутку, під неформальною назвою "подвійний ірландський і нідерландський сендвіч". Таким чином, корпорація через ірландську "дочку" переказує прибутки на рахунок фірми в Нідерландах, а звідти кошти вже надходять до офшорної компанії на Бермудах, що належить іншій зареєстрованій в Ірландії компанії.

Відповідно до заявки, поданої компанією до Нідерландської торгової палати, обсяг виведених таким чином коштів у 2016 році – на сім відсотків вище, ніж у 2015.

"Ми платимо всі податки і дотримуємося податкового законодавства в кожній країні, в якій ми працюємо у всьому світі. Ми як і раніше прихильні сприянню розвитку онлайн-екосистеми", – йдеться в заяві представника Google.

Нагадаємо, американська компанія Google оголосила про плани закрити проект доповненої реальності Tango. Google припиняє з 1 березня 2018 року підтримку AR (augmented reality)-проекту Tango, який дозволяє запускати на Android-пристроях програми з елементами доповненої реальності.

Повʼязані теми:

Наступна публікація