Кривава атака у Флориді: стрільцю "світить" смертна кара

Кривава атака у Флориді: стрільцю "світить" смертна кара

Фото: pixabay.com

Щоправда, за останні два десятиліття кількість смертних вироків по всіх штатах країни різко впала.

Сторона обвинувачення у справі 19-річного стрільця Ніколаса Круза, який минулого тижня позбавив життя 17 людей у школі штату Флорида, передбачає смертельний вирок нападнику, хоча адвокати просять обмежитися довічним ув'язненням.

Про це інформує The Wall Street Journal.

"Адвокати, які прагнуть уникнути страти Ніколаса Круза за стрілянину, можуть натрапити на значну перешкоду – історичну кількість винесених у штаті смертних вироків, що ставить його на другу позицію за їхньою кількістю у США", - йдеться у повідомленні.

19-річний підозрюваний був готовий визнати провину, якщо прокурори погодяться не на смертельний вирок, а довічне ув'язнення без можливості перегляду про звільнення. На думку адвокатів, це дозволить уникнути багатьох років судового процесу та звернень, які можуть турбувати сім'ї загиблих і постраждалих.

Державний прокурор у справі ще не оголосив офіційну позицію. Однак він також зазначив, що справа "безумовно, належить до того типу, для якого була встановлена смертна кара".

За останні два десятиліття кількість смертних вироків по всіх штатах країни різко впала, а опитування свідчать про громадський супротив таким покаранням. Щоправда, штат Флорида продовжує активно застосовувати цей вид покарань. Зокрема, зараз у штаті налічується 348 засуджених до смертної кари, що за статистикою трохи менше, ніж в американському штаті Каліфорнія.

Юнака, який влаштував стрілянину у школі Флориди, залишають під арештом

Юнака, який влаштував стрілянину у школі Флориди, залишають під арештом

Нагадаємо, щонайменше 17 людей загинули унаслідок стрілянини у середній школі Stoneman Douglas High School міста Паркленд (штат Флорида).  Стрілець перед нападом надів протигаз і приніс із собою димові шашки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація