Міноборони РФ розробляє проект "невидимих мостів"

Міноборони РФ розробляє проект "невидимих мостів"

Фото: Facebook.com/АвтоМайдан

Такі мости будуть невидимі для всіх засобів виявлення.

У Росії розробляють "мости-невидимки", які будуть невидимі для сучасних засобів виявлення. Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на заступника міністра оборони Дмитра Булгакова.

Над проектом працює Міністерство оборони РФ спільно з промисловими підприємствами.

"Мости повинні бути невидимими для сучасних засобів виявлення з метою підвищення живучості мостової переправи", - зазначив Булгаков.

Також, конструкції мостів будуть зроблені зі спеціальних матеріалів, які знизять масу, полегшать будівництво і збільшать вантажопідйомність.

"Крім того, створення цих мостів повинно знизити витрати на їхнє обслуговування і збільшити строки експлуатації, в тому числі і щодо їхнього зберігання", - розповів він.

За його словами, такі мости збираються будувати не на державні гроші, а для розробок проектів залучені фахівці Військової академії матеріально-технічного забезпечення імені генерала армії Хрулева.

Нагадаємо, 20 січня "Росавтодор" офіційно повідомив, що в цьому році з'єднати Крим з Росією мостом не будуть. Фінансів підприємству ледь вистачить на виконання контрактів, укладених кілька років тому. "Росавтодор" є одним із підрядників у будівництві моста через Керченську протоку.

Масштабне будівництво на переправі російська влада анонсує вже майже два роки з тих пір, як окупували український півострів. Очікувалося, що рух мостом розпочнуть у 2019 році. Коштувати такий міст повинен до п'яти мільярдів доларів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація