Померла легенда Голлівуду Доріс Дей

Померла легенда Голлівуду Доріс Дей

Фото: Getty Images

Артистка пішла з життя у віці 97 років.

Сьогодні, 13 травня, стало відомо про смерть легенди Голлівуду Доріс Дей.

Виконавиця померла у віці 97 років. Прикру новину підтвердили представники співачки, пише Independent. Найбільшу популярність зірка отримала наприкінці 50-х – 60-х років.

Доріс Дей була не лише співачкою, також вона була акторкою та активісткою із захисту тварин. Її кар'єра почалася в кінці ери класичного голлівудського кіно з фільму "Роман у відкритому морі". Дей також зіграла головну роль у фільмі "Лихо Джейн" і знялася у фільмі Альфреда Хічкока "Людина, яка занадто багато знала" з Джеймсом Стюартом.

Її найуспішнішими фільмами були романтичні комедії, в яких вона знялася разом з Роком Гадсоном і Джеймсом Гарнером, такі як "Інтимна розмова" і "Посунься, люба".

Доріс Дей та Рок Гадсон у стрічці "Інтимна розмова" / Фото: Getty Images

Доріс Дей Як стала найбільшою жінкою-кінозіркою на початку 1960-х років і посіла шосте місце серед касових виконавців до 2012 року. 2011 року вона випустила свій 29-й студійний альбом My Heart, який увійшов до десятки найкращих альбомів Великої Британії з новим матеріалом. Серед нагород, які отримала Дей: премія Grammy Lifetime Achievement Award і преміюяLegend Award від Товариства співаків. 1960 року вона була номінована на премію "Оскар" за найкращу жіночу роль у стрічці "Інтимна розмова".

Повʼязані теми:

Наступна публікація