Путін збирається втрутитися в політичний процес у Сирії

Путін збирається втрутитися в політичний процес у Сирії

Фото: twitter.com/dimsmirnov175

Російський лідер назвав Сирію "дружньою країною".

Президент РФ Волоимир Путін під час зустрічі із главою Сирії Башаром Асадом у Москві заявив про те, що російська сторона готова не лише надавати військову допомогу Сирії, але й зробити внесок у політичний процес.

Про це повідомляє прес-служба Кремля.

"Сирія - дружня для нас країна. Ми готові зробити свій посильний внесок не тільки в ході бойових дій в боротьбі з тероризмом, але і в ході політичного процесу. Зрозуміло, в тісному контакті з іншими світовими державами і з країнами регіону, які зацікавлені в мирному вирішенні конфлікту", - заявив президент Росії.

Він додав, що Сирія вже зазнала серйозних втрат під час боїв, однак протягом останнього часу ситуація дещо змінилася.

"Сирійський народ практично поодинці чинить опір, бореться з міжнародним тероризмом вже протягом декількох років, несе серйозні втрати, але останнім часом і домагається серйозних позитивних результатів у цій боротьбі", - резюмував він.

Як повідомлялося раніше, вчора, 20 жовтня, президент Сирії Башар Асад несподівано завітав до Москви на зустріч із Володимиром Путіним. Перемовини між двома лідерами були тривалими.

Нагадаємо, Росія проводить військову операцію у Сирії, починаючи з 30 вересня. Російська авіація обстрілює сирійські міста, де перебувають представники опозиційних сил, які борються із режимом нинішнього президента Башара Асада. Саме він звернувся до Путіна із проханням надати військову допомогу. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація