В Індії тривають протести: кількість загиблих зростає

В Індії тривають протести: кількість загиблих зростає

Фото: Associated Press

В країні заборонили протести та відключили інтернет.

Кількість загиблих внаслідок протестів, які відбуваються в Індії проти нового закону про громадянство, продовжує зростати. За різними даними, станом на суботу, 21 грудня, під час сутичок в різних регіонах країни загинуло вже від 16 до 20 людей.

Протести тривають у столиці Індії Нью-Делі та інших містах країни. Найбільша кількість жертв у штаті Уттар-Прадеш, в якому близько 20% із 200-мільйонного населення становлять мусульмани. Там загинуло щонайменше 11 людей, зокрема 8-річний хлопчик, повідомив начальник поліції штату. Більшість із загиблих були застрелені.

Також у штаті було зафіксовано кілька випадків заворушень. Напередодні під час протестів у індійській столиці стались заворушення. Протестувальники скандували лозунги проти прем'єр-міністра Нарендри Моді та кидали каміння, у відповідь поліція застосувала проти них водомети та палиці.

Влада намагається стримувати заворушення, запроваджуючи закони про надзвичайні ситуації, блокуючи доступ до інтернету та закриваючи магазини та ресторани. Однак мітингарі обіцяють продовжувати протести до скасування закону про громадянство. Нове законодавство, ухвалене парламентом 11 грудня, дозволяє надати громадянство мільйонам нелегальних мігрантів, які в'їхали до Індії з сусідніх Афганістану, Пакистану та Бангладеш до 2015 року. При цьому йдеться лише про немусульман. Уряд прем'єр-міністра Нарендри Моді вважає, що таким чином зможе захистити релігійні меншини від переслідувань у сусідніх країнах.

Білоруси другий день протестують проти поглибленої інтеграції з Росією

Білоруси другий день протестують проти поглибленої інтеграції з Росією

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація