Авіатроща Ан-26 під Чугуєвом: розслідування завершене

Авіатроща Ан-26 під Чугуєвом: розслідування завершене

Авіатроща Ан-26 під Чугуєвом: розслідування завершене

Фото: Офіс генпрокурора

Військові службові особи допустили неналежну підготовку. Крім того, керівництвом польотів не було вжито достатніх адекватних заходів для уникнення авіакатастрофи.

25 вересня 2020 року літак Повітряних сил ЗСУ Ан-26 впав біля Чугуєва Харківської області за два кілометри від військового аеродрому. 6 травня стало відомо, що досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом катастрофи літака, в результаті якої загинуло 26 військовослужбовців, завершене.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора України. 

"Шістьох військовослужбовців – Командувача Повітряних Сил Збройних Сил України, колишнього командира військової частини А4104 і двох його заступників, колишнього керівника польотами на аеродромі "Чугуїв" та, на той час, виконувача обов'язків начальника Харківського національного університету Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба підозрюють у не забезпеченні безпеки польотів на ввірених їм напрямках, порушенні правил підготовки та проведення польотів, а також недбалому ставленні до військової служби", - йдеться у заяві.

Досудовим розслідуванням встановлено, що військові службові особи допустили неналежну підготовку та затвердження документів щодо умов експлуатації повітряного судна з не передбаченим Керівництвом з льотної експлуатації зльотом з "конвеєра" та щодо порядку здійснення льотної підготовки курсантів. Також вони неналежно здійснювали контроль за рівнем підготовки пілотів-інструкторів та навчальним процесом і дотриманням заходів безпеки під час виконання навчальних польотів.

"Ці порушення мали системний характер і були допущені на стадії підготовки до польотів, оскільки на борту літака перебували особи, які взагалі не повинні там бути, на стадії здійснення польоту, який був дозволений із порушенням правил експлуатації літального апарату та правил здійснення польотів, а також на стадії, коли сталася кризова ситуація. Керівництвом польотів не було вжито достатніх адекватних заходів для уникнення авіакатастрофи", - зазначають у повідомленні.

На даний час підозрювані та їх захисники знайомляться із матеріалами кримінального провадження, яке налічує понад 60 томів. За результатами буде прийнято рішення про вручення обвинувальних актів підозрюваним та направлення їх до суду для розгляду по суті. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими ДБР.

Нагадаємо, що правоохоронці повідомили про підозру ще трьом військовим службовим особам у справі щодо авіакатастрофи літака Ан-26. Серед підозрюваних зокрема чинний депутат Харківської обласної ради. 

Новини України: що сьогодні відбувається на місці авіатрощі Ан-26 під Чугуєвом

Новини України: що сьогодні відбувається на місці авіатрощі Ан-26 під Чугуєвом

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація