Бойовики розгортають артилерію навпроти Авдіївки

Бойовики розгортають артилерію навпроти Авдіївки

Бойовики розгортають артилерію навпроти Авдіївки

Околиці Авдіївки регулярно атакує ворог

Основні бої за Ясинуватську розв'язку попереду, кажуть військові.

Бойовики навпроти Авдіївки розміщують великокаліберні артсистеми. Після невдалих спроб атакувати промзону, яку тримають наші війська, ворог, очевидно, вирішив перейти на дистанційну війну, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Основний подразник – контроль українськими військовими ключових перехресть доріг від Донецька на Костянтинівку та Горлівку. Бійці ЗСУ запевняють, що за мінськими угодами ці автошляхи позначають лінію розмежування, їх військові не переходили, тож нічого не порушували.

Однак ворог готується до серйозних боїв за Ясинуватську розв'язку. Військові з 58-ї сумської та 74-го розвідбату це усвідомлюють. Кажуть, складно буде, коли з'явиться "зеленка", тобто трава та листя. Пересування ворожих диверсантів помітити буде ще складніше.

Спостерігачі ОБСЄ на ці позиції навідуються в періоди затишшя і то – дуже поспішаючи. Бійці кажуть, що ті роблять кілька фотографій, питають як справи та одразу їдуть геть, навіть не досліджуючи напрямків розриву снарядів і їх потужності. Втім, хвостовики від крупнокаліберних мін бійці представникам міжнародної місії показували. Ті, кажуть, у курсі справ.

Напередодні бойовики несподівано взяли паузу в боях за Ясинуватську розв'язкуРазом із тим сепаратисти влаштовують тетрально-військові постановки під російською режиссурою. "Воні переодягнуті в українську форму, тільки з білими пов'язками на ногах, вийшли до наших позицій, і від наших позицій вели вогонь по населеному пункту і ДФС", - розповів командир батальйону Олег Громадський.

Кореспондент ТСН Олександр Моторний

Поблизу Ясинуватської розв'язки другий тиждень "гаряче"

Поблизу Ясинуватської розв'язки другий тиждень "гаряче"

Повʼязані теми:

Наступна публікація