Гарбузова каша в духовці

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Надзвичайний аромат цієї каші неможливо сплутати ні з чим і він обов’язково нагадає вам про дитинство.

У багатьох господинь виникає питання, що приготувати з гарбуза? Для мене відповідь очевидна — гарбузову кашу. Це один з моїх дитячих спогадів. Коли мама її готувала, на кухні стояв дуже характерний аромат, який неможливо з чимось переплутати. Сьогодні я захотів трохи згадати смак дитинства і приготувати смачну гарбузову кашу. 

Час підготовки  20 хвилин.

Час приготуван  20 хвилин.

Вам знадобиться:

  • пшоно — 200 г;
  • гарбуз — 500 г;
  • молоко — 1 л;
  • цукор — 4 ст. л.;
  • кориця мелена — 1 ч. л.;
  • вершкове масло — 100 г;
  • квіти календули за смаком.

Приготування:

1. 500 г гарбуза наріжте кубиками. Можна натерти овоч і на тертці. Але я раджу все ж його нарізати, так смак проявиться максимально.

Гарбузова каша, для блогів_1
klopotenko.com

2. Пшоно (200 г) промийте, перекладіть в сотейник і залийте 1 л молока.

Гарбузова каша, для блогів_2
klopotenko.com

3. Додайте в сотейник сіль, 4 столових ложки цукру і кубики гарбуза.

Гарбузова каша, для блогів_3
klopotenko.com

4. Потім додайте чайну ложку меленої кориці і 50 г вершкового масла. Варіть кашу до напівготовності протягом 20 хвилин, періодично помішуйте.

Гарбузова каша, для блогів_4
klopotenko.com

5. Потім додайте в кашу 50 г вершкового масла, що залишилися, і доведіть її до готовності в духовці протягом 20 хвилин (якщо ваш сотейник не підходить для використання в духовці, перекладіть кашу до невеликої жаровні). Під час подавання прикрасьте страву квітами календули. Вони нададуть каші особливого аромату.

Гарбузова каша, для блогів_5
klopotenko.com

Відеоверсія рецепту:

Готувати — це просто!

Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі Cніданку з 1+1 і Сніданок. Вихідний

Залиште свій коментар

Вибір редакції