Ковбаски зі свинини з чорносливом

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Якщо любите різні реберця з чорносливом чи салати, то такі ковбаски для вас.

Зізнаюсь, це чи не найсмачніші печені ковбаски, які мені доводилось їсти останнім часом. Вони дуже соковиті й ароматні, а чорнослив додає їм особливого шарму. Його там мало, але смак та аромат так вдало підкреслює свинину.

Якщо любите різні реберця з чорносливом чи салати, то такі ковбаски для вас. До них ще можна подати картопляне пюре з яблуком, і більше нічого для щастя не треба. Ну може ще якийсь легкий салатик.

А ще, як додатковий бонус ці ковбаски чудово заморожуються, а після розморожування, як свіжі. Можна робити з запасом, якщо терпіння є їх крутити. Вони настільки смачні, що їх просто змітають зі столу. Навіть фото важко було робити, бо аромат вже всіх поскликав, і коли стільки голодних очей дивляться на тебе, то навіть якось фотографувати важко, руки трусяться.

Ви знаєте, у мене є певна слабкість до нашого українського чорносливу. В той час як у всьому світі еталоном вважається каліфорнійський чорнослив, то для мене це якийсь сурогат порівняно з українським. Ні смаку, ні аромату, єдине що великий. А наш, злегка підкопчений, на сливах угорках — та це ж смакота сама у собі.

Пам'ятаю, як бабуся рвала сливи й робила свій чорнослив — аромат був на цілу вулицю в селі. А смак ще теплого чорносливу, свіжого, просто не передати словами! І звісно ж люблю я його додавати всюди, де тільки можу. Як медівник, то ж чорносливом, як булочки з м'ясом, то з чорносливом, як капусту тушкувати, то з чорносливом, як ковбаски, то куди без нього?

Ковбаски зі свинини з чорносливом, для блогів_1
picantecooking.com

А щодо ковбаси, то в приготуванні немає нічого складного, окрім того, що потрібно дотримуватись інструктажу. Особливо там, де стосується охолодження, дробленого льоду та мелення в блендері маси, що мололась в м'ясорубці. Ця мелена маса виконує функцію "клею", тримає все разом, завдяки чому у ковбаси вдала консистенція. Але щоб раптом той "клей" не став сухим, як папір, і не зіпсував всієї ковбаси, добре охолоджуйте м'ясо, не можна його гріти, щоб маса не розшаровувалась.

Тож дотримуйтесь інструктажу й усе у вас буде чудово. І пильнуйте, не перепікайте! А то добре все зробите, а потім можна не оглянутись й все зіпсувати... 7 життів з тієї ковбаси випікши...

Інгредієнти:

  • 1, 25 кг свинячої шиї, порізати не надто дрібними кубиками;
  • 0,5 кг свинячої лопатки, порізати так, щоб можна було змолоти;
  • 0,25 кг свинячої не жирної підчеревини, порізати так, щоб можна було змолоти;
  • 30 г солі;
  • 100 г чорносливу (вага без кісточок);
  • 1/2 ч. л. меленого коріандру;
  • 1/2 ч. л. меленого чорного перцю;
  • щіпка гвоздики;
  • 250 г льоду, добре подрібнити;
  • чищені натуральні свинячі оболонки.

Приготування:

1) Чорнослив, лопатку та підчеревину змолоти у м'ясорубці крізь сито з малими дірочками. Викласти мелений фарш на тацю й вставити на 20 хвилин до морозильної камери, щоб м'ясо трішечки підмерзло. Після чого, підмерзле м'ясо з чорносливом та половину солі помістити в чашу блендера й збити до утворення клейкої маси. Продовжуючи збивати, ввести половину льоду.

Ковбаски зі свинини з чорносливом, для блогів_3
picantecooking.com

2) До глибокої миски чи чаші планетарного міксера покласти м'ясо з блендера, решту солі, спеції та м'ясо, порізане кубиками, й добре вимісити фарш як тісто, доти, доки маса почне здаватись клейкою. Можна вимішувати масу в планетарному міксері з насадкою "лопатка". Постійно вимішуючи, поступово додати решту льоду й мішати доти, доки фарш вбере всю рідину, яку пускає лід.

Ковбаски зі свинини з чорносливом, для блогів_4
picantecooking.com

3) Наповнити підготовленим фаршем свинячі оболонки, перекручуючи їх через кожні 45-50 см, залежно від бажаної довжини ковбасок, формуючи кільця.

Ковбаски зі свинини з чорносливом, для блогів_5
picantecooking.com

4) Так наповнені ковбаски можна залишити на ніч в холодильнику, тоді їхній смак буде більш гармонійним, рівномірним, а можна одразу запекти. Для цього ковбаски не надто щільно викласти у змащену смальцем жаротривку форму, в один шар, і якщо ваші ковбаски наповнені надто щільно, тонкою голкою поколоти у кількох місцях.

Ковбаски зі свинини з чорносливом, для блогів_6
picantecooking.com

5) Духовку розігріти до 200ᵒС, в режимі верхнього підігріву з конвекцією, поверхню ковбасок змастити смальцем або рослинною олією й вставити до розігрітої духовки.

6) Пекти ковбаски до готовності, поки вони добре підрум'яняться і з них під час проколювання витікатиме прозорий сік.

Ковбаски зі свинини з чорносливом, для блогів_7
picantecooking.com

Дістати ковбаски зі свинини з чорносливом з духовки й подавати до столу зі своїм улюбленим гарніром та салатом чи квашениною.

Ковбаски зі свинини з чорносливом, для блогів_8
picantecooking.com

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com

Залиште свій коментар

Вибір редакції