Ніжні пісні вареники

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Впевнена, смакуватимуть такі вареники вам будуть не гірше за скромні.

Вареники — це страва, без якої я собі не можу уявити Святий вечір. Це символ достатку та ситості, що обов'язково повинен бути на столі. Мені з дитинства початок свята згадується з того, що приїжджали завчасно в гості до бабусі й більшість жіночої половини родини ліпила вареники. Пісні звичайно ж!

Тому я пропоную приготувати вам два види вареників на пісній версії заварного, надзвичайно ніжного тіста з соковитою начинкою з квашеної капусти та дуже ароматною начинкою з картоплі, цибулі й сушених грибів. Впевнена, такі вареники вам сподобаються не менше, ніж непісні.

Для приготування тіста вершкове масло, в основному рецепті, замініть рослинною олією, за вагою. Якщо любите аромат нерафінованої соняшникової олії, то можете робити тісто на ній, як і всі засмажування.

Щоб начинка з квашеної капусти була ніжною та соковитою — капусту, перед обсмажуванням з цибулею потрібно відварити. А щоб картопляно-грибна начинка не здавалась сухою, та була ароматнішою, до неї слід додати трохи рідини від відварювання грибів і цибулю для начинки не нарізати надто дрібно.

Інгредієнти:

 Для начинки з капустою:

  • 300 г квашеної капусти;
  • 2 цибулини, порізати кубиками;
  • 50 мл рослинної олії;
  • сіль до смаку.

 Для картопляно-грибної начинки:

  • 250 г картоплі, почистити, порізати кубиками;
  • 20 г сушених грибів, краще за все білих;
  • 1 велика цибулина, порізати кубиками;
  • 50 мл рослинної олії;
  • сіль до смаку.

Приготування покроково:

1) Приготувати заварне тісто на рослинній олії. Накрити його злегка вологим рушником і залишити на годину відпочивати.

2) Квашену капусту помістити у невелику каструлю і залити доверху водою. Відварювати на середньому вогні 15-20 хвилин. До м'якості.

Пісні вареники, для блогів_1
picantecooking.com

3) На рослинній олії посмажити цибулю.

Пісні вареники, для блогів_5
picantecooking.com

4) Капусту добре відцідити, додати до цибулі й посолити. Можна обсмажити разом із цибулею ще хвилин 5, щоб і капуста злегка підрум'янилась. Зняти з вогню та залишити до повного вистигання.

Пісні вареники, для блогів_6
picantecooking.com

5) Сушені гриби помістити в глибоку невелику каструлю й залити доверху окропом. Довести до кипіння і варити 15 хвилин, до готовності.

Пісні вареники, для блогів_7
picantecooking.com

6) Картоплю відварити у підсоленій воді, відцідити і потовкти.

Пісні вареники, для блогів_8
picantecooking.com

7) Гриби відцідити, зберігаючи 50 мл рідини з відварювання. Гриби порізати, не надто дрібно.

8) У великій пательні розігріти рослинну олію й посмажити до м'якості цибулю.

Пісні вареники, для блогів_9
picantecooking.com

9) Додати гриби і смажити все разом ще 5 хвилин, поки гриби не почнуть рум'янитись. Зняти з вогню.

Пісні вареники, для блогів_10
picantecooking.com

10) Додати гриби з цибулею до товченої картоплі. Влити збережену рідину з відварювання грибів. Добре вимішати все разом, якщо потрібно, посолити. Залишити до повного вистигання.

Пісні вареники, для блогів_11
picantecooking.com

11) З відпочилого тіста та вистиглої начинки зліпити вареники: розкачати тонко тісто, вирізаючи склянкою кружечки, викласти на кожен кружечок приблизно по 1 ч. л. начинки, заліпити ретельно краї. Викладати зліплені вареники на тацю чи дошку застелену паперовим рушником або присипану борошном.

Зліплені вареники потрібно одразу ж накривати ледь вологим чистим кухонним рушником або харчовою плівкою, щоб не обсихали.

Пісні вареники, для блогів_12
picantecooking.com

12) Коли усі вареники зліплені слід приготувати засмажку для подачі. У великій пательні розігріти рослинну олію, додати цибулю, посолити й обсмажувати до золотистості.

13) Вареники відварити у великій кількості підсоленої води, часто помішуючи, особливо після опускання вареників у киплячу воду та повторного закипання води.

Пісні вареники, для блогів_2
picantecooking.com

14) Пісні вареники відцідити і одразу заправити підготовленою засмажкою.

Пісні вареники, для блогів_3
picantecooking.com

Смачного!

Залиште свій коментар

Вибір редакції