Паста з гарбуза а-ля хумус

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Завдяки ніжній консистенції таку пасту можна просто намастити на хліб замість паштету або ж занурювати в неї шматочки свіжих овочів.

Класичний хумус готується з нуту з додаванням пасти тахині з зерен кунжуту. Але не панікуйте: вам не доведеться готувати або ж намагатися знайти тахині в магазинах, тому що її немає в цьому рецепті.

Я просто взяв гарбуз і зробив з нього таку собі варіацію на хумус, додавши трохи більше кунжуту. Я обожнюю цю страву за її смак і за те, що вона легко готується. А завдяки ніжній консистенції таку пасту з гарбуза можна просто намастити на хліб замість паштету або ж занурювати в неї шматочки свіжих овочів — це божественно.

Час підготовки — 15 хвилин.

Час приготування — 40 хвилин.

Вам знадобиться:

  • гарбуз — 400 г;
  • вершки — 30% жирності 100 мл;
  • оливкова олія — 2 ст. л.;
  • часник — 1 головка;
  • сіль та перець за смаком;
  • кунжут — 2 ст. л.;
  • зелена цибуля (для подачі) — 2 пера.

Приготування:

1. Гарбуз наріжте великими шматками. У головки часнику зріжте нижню частину. Запечіть гарбуз в духовці з часником до готовності (приблизно 25-30 хвилин).

2. Готовий гарбуз перекладіть до миски, додайте вершки, оливкову олію, сіль, перець і 1-2 зубчики запеченого часнику, який запікався разом з гарбузом.

3. Перебийте суміш в чаші блендера або занурювальним блендером прямо в мисці. Під час подачі посипте 2 ст. л. кунжуту і порізаною зеленою цибулею. Подавайте пасту з гарбуза з грінками.

Паста з гарбуза, для блогів
klopotenko.com

Готувати — це просто!

Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі Cніданку з 1+1 і Сніданок.

Залиште свій коментар

Вибір редакції