Печінковий паштет за маминим рецептом

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Для приготування такого паштету не потрібно багато складників, а результат сподобається всій вашій родині.

Такий паштет можна готувати практично з будь-якої печінки, але найсмачніше виходить з телячої. Складники і технологія приготування надзвичайно прості, готувати його відносно швидко і паштету виходить чимало.

Такий печінковий паштет — це смак мого дитинства. Мама готувала його нечасто, але він завжди з'їдався з величезним задоволенням. І попри простоту я його дуже люблю, адже смак такий домашній!

За бажанням страві можна надати вишуканості — під час тушкування овочів додати улюблені трави чи спеції. Бульйон замінити десертним білим вином, а сам паштет, після подрібнення та прогрівання, перед додаванням вершкового масла, — протерти через сито. І у вас вийде розкішний печінковий паштет в найкращих французьких традиціях.

Звісно, у радянські та пострадянські часи, мама подрібнювала паштет у м'ясорубці, а тепер із задоволенням використовує надбання цивілізації — блендер. У м'ясорубці паштет теж можна подрібнювати, але тоді варто молоти його двічі.

Інгредієнти:

  • 600 г печінки (теляча, свиняча чи куряча), порізати великими шматочками;
  • 200 г вершкового масла кімнатної температури, порізати кубиками;
  • 200 мл курячого чи овочевого бульйону, можна використати воду;
  • 100 г сала, порізати кубиками;
  • 2 невеликі цибулини, почистити, порізати великими шматочками;
  • 1 велика морквина, почистити, порізати кружечками;
  • 2 ч. л. цукру;
  • сіль та чорний мелений перець за смаком.

Приготування покроково:

1) У великій пательні розігріти 25 г вершкового масла і викласти печінку. Тушкувати, час від часу перевертаючи, до готовності.

Паштет, для блогів_5
picantecooking.com

2) Печінку перекласти в чашу блендера, а у пательню, де смажилась печінка, додати ще 25 г вершкового масла, цукор, цибулю та моркву. Посолити до смаку і тушкувати, помішуючи, до м'якості цибулі.

Паштет, для блогів_6
picantecooking.com

3) Влити бульйон, довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму, прикрити овочі кришкою і тушкувати все до готовності моркви.

Паштет, для блогів_7
picantecooking.com

4) Печінку у блендері посолити до смаку й збити до однорідності.

Паштет, для блогів_8
picantecooking.com

5) Додати тушковані овочі, рідину з пательні та ще раз все добряче збити. Додати сало і знову подрібнити все до однорідності. Збивати паштет блендером слід 4-5 хвилин.

Паштет, для блогів_9
picantecooking.com

6) Повернути паштет до пательні, в якій тушкувались овочі і на середньому вогні, часто помішуючи, прогріти все разом, доки крізь паштет почне пробиватись пара. Зняти з вогню і залишити майже до повного вистигання.

Паштет, для блогів_10
picantecooking.com

7) Додати до паштету вершкове масло, чорний мелений перець і вимішати все до однорідності.

Паштет, для блогів_2
picantecooking.com

8) Перекласти печінковий паштет у паштетниці чи інший посуд для зберігання. В холодильнику зберігати не довше тижня. Якщо потрібно зберігати паштет довше, його можна залити топленим вершковим маслом чи смальцем, що подовжить термін придатності ще на тиждень або ж заморозити і тримати в морозильній камері до 3-х місяців.

Паштет, для блогів_3
picantecooking.com

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com

Залиште свій коментар

Вибір редакції