Вітвіцька стане ведучою масштабної акції до Дня донора

Вітвіцька стане ведучою масштабної акції до Дня донора

Ведучою заходу "Краплина життя – це я" до Дня донора буде Соломія Вітвіцька / Фото: smolensk2.ru

14 червня Україна відзначатиме Міжнародний день донора.

Завтра, 14 червня з нагоди Міжнародного дня донора Асоціація молодих донорів проведе масштабний захід "Краплина життя – це я", ведучою якого стане зірка "1+1" Соломія Вітвіцька.

Захід відбудеться у кількох містах - Києві, Дніпропетровську, Львові, Івано-Франківську, Чернівцях, Хмельницькому. У столиці подія розпочнеться у суботу, 14 червня, о 16.00 біля Арки Дружби народів. 

Соломія Вітвіцька сподівається, що така зустріч надихне українців активно долучитися до доброї справи.

"Завтра фахівці розкажуть про умови здачі крові, адже до цього теж треба ретельно готуватися. Напередодні людина повинна відмовитися від певної їжі, алкогольних напоїв, ліків тощо. На учасників акції чекатиме святковий концерт і урочисте нагородження найактивніших донорів України.

До речі,  один донор, здавши одну міру крові, врятує двох чоловік. Ми маємо знати своїх героїв. Нехай вони в тилу, але їхнє значення не можна недооцінювати", - переконана Вітвіцька.

Зараз в Україні донорської крові вкрай не вистачає - на одного українця припадає тільки 8 з половиною мілілітрів зданої крові. А це значить, що за потреби тільки кожен п'ятий пацієнт отримає донорську кров у разі потреби. До слова - у Європі та США  донорами готові стати 60 людей із тисячі. А в Україні - тільки 18. І то - лише у разі гострої потреби.

Телеканал 1+1 постійно долучається до надважливих заходів з розвитку донорства в Україні. В березні цього року відомі телеведучі завітали до Охматдиту, та подарували апарат центрифугу для заготівлі компонентів крові. 

А до Дня донора 67 співробітників каналу просто в офісі, у спеціально облаштованому кабінеті, здали понад 20 літрів крові. А це дорівнює ста врятованим життям!

Нагадаємо, Вітвіцька та ювелір Баянд присвятили нову колекцію коштовностей Україні

Повʼязані теми:

Наступна публікація