Інфляцію в Україні стримали овочі та фрукти

Дата публікації
Перегляди
1520
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Інфляцію в Україні стримали овочі та фрукти

Арбузов заявляє, що від інфляції врятували овочі / Фото: Сегодня

Основним фактором стримування зростання індексу споживчих цін є високий урожай, зокрема, плодоовочевих культур.

Національний банк вважає основним фактором стримування інфляції у вересні здешевлення низки продтоварів, зокрема овочів та фруктів. Про це йдеться у повідомленні НБУ.

"Основним фактором стримування зростання індексу споживчих цін є високий урожай, зокрема, плодоовочевих культур. Найбільший внесок у спадну динаміку цін на сирі продукти, які в жовтні знизилися на 0,5%, був завдяки здешевленню овочів та фруктів", — сказано в ньому.

НБУ також зазначає, що ціни на групу товарів та послуг, які регулюються адміністративно, в жовтні знизилися на 1,2% за рахунок здешевлення цукру.

Ціни на іншу його складову — послуги ЖКГ — зросли на 0,3%.

Зростання цін на інші складові базової інфляцій стримувалося в результаті зміцнення номінального обмінного курсу.

Основною причиною зростання базової інфляції в жовтні є подорожчання продовольчих товарів з високим ступенем обробки.

Як повідомлялося, в жовтні інфляція склала 0%. Кабінет міністрів прогнозує інфляцію 8,9% у 2011 році.

Читайте також:

Україні загрожує "штучна" криза - експерт

Реальна інфляція в Україні складає 16%

Інфляція в Україні набирає обертів

Наступна публікація