ОАЕ вперше запустили космічну місію до Марсу

ОАЕ вперше запустили космічну місію до Марсу

Фото: Al Arabiya

"Надія" надасть повну картину атмосфери та її шарів на Марсі.

У понеділок, 20 липня, Об'єднані Арабські Емірати вперше в арабському світі успішно здійснили запуск зонда "Надія" до Марсу.

Про це повідомляє Al Arabiya.

Старт японської ракети-носія з апаратом відбувся на космодромі острова Танегасіма, "розпочавши космічну подорож завдовжки 500 мільйонів кілометрів".

У космічному центрі Мухаммеда бен Рашида зазначили, що в лютому 2021 році зонд повинен дістатися Червоної планети. Очікується, що "Надія" першою з апаратів надасть повну картину атмосфери та її шарів на Марсі. Так, зонд залишатиметься на орбіті впродовж усього марсіанського року, тривалість якого майже вдвічі довша за рік на Землі (687 днів). 

Апарат оснастили трьома камерами для спостереження за атмосферою у видимому, інфрачервоному та ультрафіолетовому діапазонах. Вартість місії - 200 мільйонів доларів. За словами міністра Мохаммеда Аль Гергаві вона є "однією з найдешевших у світі порівняно з аналогічними програмами".

Нагадаємо, що українець, який народився у Житомирі, Олексій Пахунов працює старшим інженером у компанії SpaceX мільярдера Ілона Маска. Нещодавно вони відправили перший у світі комерційний рейс астронавтів до Міжнародної космічної станції. Його історію можна прочитати за посиланням.

Житомир космічний: історія житомирянина, який став частиною команди SpaceX

Житомир космічний: історія житомирянина, який став частиною команди SpaceX

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація