У США відклали запуск Antares на МКС

У США відклали запуск Antares на МКС

Фото: universetoday.com

За Київським часом старт запланований на 11:39 понеділка.

Американське космічне агентство NASA разом з компанією Orbital ATK через погодні умови перенесли на одну добу запуск космічного корабля Antares із вантажним супутником для Міжнародної космічної станції, який був побудований, у тому числі за участю українських компаній.

Про це повідомили в компанії Orbital ATK, - пише Укрінформ.

За Київським часом старт запланований на 11:39 понеділка.

Зміни в графіку пов'язані із погодними умовами та необхідністю провести перевірки корабля перед запуском.

Запуск ракетоносія Antares із вантажним супутником Sygnus на борту стане дев'ятою місією із доставки вантажу на Міжнародну космічну станцію. Корабель вже стоїть на стартовому майданчику на базі Валлопс у штаті Вірджинія.

Очікується, що супутник доставить на МКС понад 3,3 тонни корисного вантажу, в тому числі науково-дослідницьку апаратуру та матеріали, а також провізію для екіпажу та інше обладнання.

Раніше запуск корабля планувався на п'яту ранку неділі, втім останніми днями в регіоні не вщухає циклон, який приніс значні опади та поривчасті вітри.

У США тривають останні приготування до запуску ракети Antares з українським двигуном

У США тривають останні приготування до запуску ракети Antares з українським двигуном

"Антарес" створений американською корпорацією Orbital ATK за участю іноземних партнерів, у т.ч. ряду українських підприємств. Так, головна конструкція першої ступені ракети розроблена конструкторським бюро "Південне" та виготовлена на "Південному машинобудівному заводі ім. Макарова" (обидва м. Дніпро) у співпраці з українськими підприємствами "Хартрон-АРКОС" (Харків), "Хартрон-ЮКОМ" (Запоріжжя), "РАПІД" (Чернігів) та ін. Українські фахівці брали активну участь у випробуваннях «Антареса», які проводилися в США.

Нагадаємо, проект Antares почався ще у 2013 році. У ньому Україна створює основну конструкцію першого ступеня ракети-носія Antares, призначеної для доставки вантажів на МКС з космодрому Уолопс (США). З початку реалізації програми відбулося 5 пусків, 4 з яких завершилися успішно.

У 2014 році через проблеми з двигуном ракета вибухнула через кілька секунд після старту, а проект був припинений.

Тоді американські фахівці прийняли рішення замінити двигун російського виробництва. Останні півтора року українські фахівці займалися модернізацією першої ступені, адаптуючи її до нового двигуна.

Повʼязані теми:

Наступна публікація