Вчені з'ясували, що Facebook і Twitter роблять людей тупими

Вчені з'ясували, що Facebook і Twitter роблять людей тупими

Вчені: соцмережі - отупляють / Фото: Saarbrücker Zeitung

Вчені з Едінбурського університету виявили згубний вплив соціальних мереж на розумові здібності людини.

Шотландські вчені провели експеримент, який довів зниження у любителів соціальних мереж здатності мислити критично і самостійно приймати рішення.

Суть експерименту полягала у видачі добровольцям математичних задач, які необхідно було вирішити самостійно або в групі. Експеримент показав, що у разі роботи поодинці, людина більш зважено підходить до вирішення завдань і перевіряє відповідь. А під час колективної роботи більшість починає бездумно копіювати результати у найавторитетнішого члена колективу, не перевіряючи правильність рішення.

Експеримент, на думку вчених, доводить, що при величезних потоках інформації, які надходять через соціальні мережі, людина, замість того щоб прийняти своє рішення, схильна підтримати думку авторитетного користувача, не замислюючись над її виваженістю.

Також вчені неодноразово зазначали, що зручність і швидкість доступу до інформації за допомогою інтернету призводить до погіршення пам'яті. Завдяки інтернет-пошуку, люди перестали запам'ятовувати інформацію, яку можна отримати майже одразу за допомогою інтернету.

Нагадаємо, що вчені навчили суперкомп'ютер психоаналізу, що дозволило йому пророкувати дію людей в майбутньому.

Повʼязані теми:

Наступна публікація