WWDC 2014: чим Apple збирається здивувати світ

WWDC 2014: чим Apple збирається здивувати світ

WWDC 2014 начнется 2 июня / Фото: Apple

На конференції WWDC 2014 Apple відкриє завісу таємниці над iPhone 6 і розповість про свої найближчі продукти.

Компанія Apple на початку літа традиційно влаштовує конференцію WWDC, на якій показує свої передові розробки. Пряму онлайн-трансляцію WWDC 2014 можна буде подивитися на ТСН.ua 2 червня, подія стартує о 20:00 за київським часом.

Конференція дозволяє розробникам програмних продуктів для Apple детально розібратися з новими можливостями і функціями операційних систем, для яких створюватимуться спеціальні індивідуальні програми. Саме з цієї причини WWDC передує вересневій презентації iPhone та iPad, що дає необхідний час розробникам для роботи над додатками.

Однією з центральних подій конференції стане презентація першої бета-версії iOS 8, яка вперше буде показана в усіх подробицях. До цього експерти та аналітики задовольнялися лише невеликими витоками, завдяки яким стали відомі деякі риси iOS 8.

Скриншот з iOS 8 / Фото: 9to5Mac

Так, на скріншотах, які потрапили в Мережу, можна було побачити нові додатки: TextEdit, Preview і Healthbook. Перші два, швидше за все, є портованими на iOS 8 відомими програмами для комп'ютерів Apple під Mac OS X. За наявною інформацією ці програми дозволять лише переглядати файли з хмарних сховищ iCloud. Додаток Healthbook, на думку експертів, є спеціальним додатком для фітнесу, інтегрування яких в гаджети стало новим трендом ринку. Чи означає це те, що в новому iPhone 6 будуть вбудовані фітнес-датчики, або додаток дозволить працювати з очікуваною новинкою від Apple у вигляді смарт-годинника iWatch, поки не відомо.

Ще одним нововведенням стануть оновлені карти. Додаток Apple Maps, який з'явився в шостій версії iOS, викликав чималу кількість скарг і справедливої критики. Тому керівництво Apple дуже відповідально підійшло до питання його оновлення. Розробкою керує особисто гендиректор компанії Тім Кук, а величезною підмогою став цілий ряд картографічних стартапів, які "яблучна" компанія скупила у 2013 році.

Apple Maps / Фото: Tjournal

Головною ж особливістю карт, може стати інноваційний спосіб передачі інформації за допомогою ефектів доповненої реальності, коли інформація з карт буде накладатися на зображення з камери гаджета. Наприклад, для того, щоб дізнатися номер будинку, достатньо буде лише навести на нього камеру.

Від iOS 8 експерти очікують і покращення роботи на iPad, на якому можна буде запустити два додатки, розділивши між ними екран, крім того додатки отримають можливість взаємодіяти між собою. Раніше такі функції були недоступні в попередніх версіях iOS, на відміну від планшетів фірм Samsung і Microsoft, які неодноразово використовували цей недолік продукції Apple в рекламі своїх гаджетів.

Таким чином, демонстрація iOS 8 дуже докладно розповість, які нові функції будуть в iPhone 6, наприклад, якщо додаток Healthbook буде включено в нову версію iOS, то можна сміливо очікувати появу в багатьох гаджетах від Apple різноманітних фітнес-сенсорів.

Концепт iWatch / Фото: Tjournal

Частина експертів припускають, що на WWDC 2014 буде показаний iWatch, смарт-годинник, який повинен скласти конкуренцію подібним продуктам на Android від LG та Motorola, а також Gear 2 від Samsung на новій платформі Tizen.

Згідно з попередньою інформацією, iWatch створений в тренді фітнес-гаджетів і стежитиме за пульсом, тиском крові та іншими параметрами організму. Крім того смарт-годинник дозволить більш швидко користуватися функціями смартфона, наприклад, відповідати на дзвінки або переглядати погоду.

На думку фахівців, iWatch стане новим статусним гаджетом, що буде демонструвати успішність власника. Це цілком може відбутися завдяки поєднанню одразу кількох сприятливих факторів: відомий бренд, історичний статус годинника, а також можливість використовувати в оформленні iWatch дорогоцінні матеріали.

Крім того, на WWDC 2014 очікують побачити нову Mac OS X, а також оновлення деяких інших продуктів від Apple.

Нагадаємо, що онлайн-трансляцію WWDC 2014 можна буде подивитися на ТСН.ua 2 червня, яка почнеться о 20:00 за київським часом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація