ГПУ просить заарештувати фігуранта "справи Єфремова" на два місяці

ГПУ просить заарештувати фігуранта "справи Єфремова" на два місяці

ГПУ просить заарештувати фігуранта "справи Єфремова" на два місяці

Володимир Медяник / Фото: svit24.net

Його підозрюють у створенні "ЛНР".

Генпрокуратура просить Печерський районний суд Києва заарештувати колишнього народного депутата Володимира Медяника від Партії регіонів на 60 днів.

Про це під час судового засідання заявив прокурор Генпрокуратури Павло Кожухівський, передають Українські новини.

"Прокуратура повністю підтримує клопотання про взяття Володимира Медяника під варту", - сказав він.

Кожухівський також наголосив, що в разі, якщо Медяника не візьмуть під варту, є ймовірність того, що екс-депутат покине Україну або буде впливати на свідків у справі. Він зазначив, що слідство зібрало достатньо доказів, щоб підозрювати Медяника в скоєнні інкримінованих йому злочинів.

При цьому Кожухівський підкреслив, що покази свідків вказують на факт надання фінансової допомоги Медяником представникам незаконних збройних формувань в Луганській області. Водночас Медяник стверджує, що дані прокуратури є неправдивими.

Як відомо, Медяник підозрюється у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території України в порушення Конституції, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ст. 110 ч.3 Кримінального Кодексу України). Також екс-регіонала вважають причетним до створення та діяльності терористичної організації "ЛНР". Він був затриманий у "справі Єфремова".

Справа Єфремова: ГПУ затримала екс-депутата регіонала Володимира Медяника

Справа Єфремова: ГПУ затримала екс-депутата регіонала  Володимира Медяника

Нагадаємо, Єфремова затримали в аеропорту "Бориспіль", коли він намагався вилетіти до Відня. Його підозрюють у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, а саме – у причетності до створення так званої "ЛНР". Зазначається, що екс-регіоналу ще можуть пред'явити звинувачення у фінансуванні тероризму.

Підозру Єфремову вручили в неділю, 31 липня. Адвокати затриманого стверджують, що вона складена неправильно. 1 серпня колишньому нардепу обрали запобіжний захід - тримання під вартою упродовж двох місяців.

Зазначимо, що Єфремова вже затримували двічі – за висловлювання в Раді, які, за версією слідства, мали ознаки сепаратизму і за участь у прийнятті "драконівських законів".

Повʼязані теми:

Наступна публікація